ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Suïssa

Informes país

Les exportacions catalanes a Suïssa s’han mantingut estables el 2020 tot i la Covid-19. Els productes més exportats són els productes farmacèutics, els vehicles i els productes químics orgànics. Hi arriben a través de les 7.585 empreses catalanes que hi exporten.

Oportunitats de negoci a Suïssa

Les infraestructures i la construcció, la indústria farmacèutica i altres indústries de disseny són els principals sectors per volum de negoci a Suïssa el 2020. Pel que fa als principals sectors per creixement de negoci destaquen la mobilitat ferroviària, la indústria farmacèutica i la salut animal.

Els principals proveïdors de Suïssa són Alemanya, Itàlia, els Estats Units i la Xina que hi venen principalment matèries primeres, indústria farmacèutica i transformació de metall i altres materials.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Suïssa:

  • Indústria farmacèutica. Més d’una tercera part de les exportacions suïsses provenen de la indústria farmacèutica, factor que la converteix en un dels principals contribuents a l’economia suïssa. La proximitat a institucions de recerca ofereix un entorn ideal per a la investigació i la innovació especialitzada. Gràcies al reconeixement internacional dels seus alts estàndards de qualitat, Suïssa és adequada per ser una prova estratègica de mercat i introduir-hi nous serveis mèdics i productes.
  • Suïssa té un rol important en la digitalització industrial. A Suïssa trobem empreses líder tant a nivell corporate com startups i centres tecnològics molt rellevants a nivell internacional com l'ETH Zürich i el CERN. Cal mantenir-los al radar per identificar oportunitats concretes de les empreses grans, oportunitats de compra pública innovadores, oportunitats per a projectes europeus i mapejar les startups i les noves tecnologies o models de negoci en aquests camps pels disruptours.
  • Productes per a la cura de la pell en auge. El mercat de cosmètics a Suïssa creix cada any, sent els productes de cura personal la categoria en la qual gasten més diners els clients suïssos. Probablement a causa de la pandèmia per la covid-19, les vendes de productes per a la cura de la pell van augmentar un 145%. La tendència més clara és: menys maquillatge i més cura.

Consulta totes les dades sobre Suïssa i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Suïssa (document .PDF).