ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Cap a un món més sostenible

Oportunitats de negoci vinculades a l'energia i els recursos

Corea del Sud

Corea del Sud

Energia i recursos


Indústria de l'hidrogen. Energies renovables. Eficiència energètica

Corea de Sud va promulgar la primera llei d'hidrogen del món per assegurar-ne les bases a llarg termini. L'Estratègia d'Energia 2020 vol impulsar el paper que les energies netes (solar i eòlica) tenen en el mix energètic.

Desplegar més opcions de Indústria de l'hidrogen. Energies renovables. Eficiència energètica

La fortalesa de la indústria rau en l'aplicació en vehicles elèctrics de pila de combustible. Les àrees d'oportunitat es troben en el sector de l'exploració i la producció industrial (la producció, l'emmagatzematge i la distribució).
Les empreses sud-coreanes estan fent inversions proactives i s'espera que l'hidrogen representi el 18 % de la demanda mundial d'energia el 2050.

També són d'interès l'emmagatzematge de l'energia i les xarxes intel·ligents.

Les possibles àrees on hi haurà més possibilitats per a l'empresa catalana són la fabricació de productes finals, equips o components per a panells solars i els equips d'energia eòlica, així com les parts que puguin usar-se en la indústria de l'hidrogen.

Amagar més opcions de Indústria de l'hidrogen. Energies renovables. Eficiència energètica
Noruega

Noruega

Energia i recursos


Noruega, la superpotència energètica d'Europa

La demanda domèstica d'electricitat manté una tendència a l'alça en els últims anys i Noruega va ser el segon país a nivell mundial en consum d'electricitat per càpita el 2015.

Desplegar més opcions de Noruega, la superpotència energètica d'Europa

El sector elèctric noruec coneix l'elevat saber fer de les companyies elèctriques catalanes. És per això que consideren que les empreses catalanes poden trobar interessants oportunitats de negoci al país escandinau, tot i que insisteixen en la importància que tindria de s'associessin i col·laboressin amb companyies locals en cas de voler penetrar al mercat. Tot i no ser aquest un requisit obligatori, és altament recomanable posar-ho en pràctica donada la complexitat del mercat noruec (proteccionisme, idioma, requisits per a l'obtenció de llicències, processos). En conclusió, la indústria elèctrica del país escandinau té una bona opinió sobre l'experiència i els productes catalans.

Amagar més opcions de Noruega, la superpotència energètica d'Europa
Etiòpia

Etiòpia

Energia i recursos


L'energia transversal requereix actors en tots els sectors

L'energia verda es considera un pilar estratègic per a una economia resilient al clima, i les inversions publicoprivades estan augmentant en el sector de la generació d'energia.

Desplegar més opcions de L'energia transversal requereix actors en tots els sectors

Dins del pla per a construir una economia verda resilient al clima per al 2030 i millorar l'eficiència productiva del sector manufacturer del 50 % actual al 80 % amb energia disponible, interrompuda i eficient, el Govern etíop prioritza l'energia com un dels sectors transversals i facilitadors. La recent liberalització de la generació d'energia connectada a la xarxa i la generació, transmissió i distribució fora de la xarxa crearan oportunitats de generar, transmetre i distribuir fora de la xarxa i de subministrar energia gràcies a acords publicoprivats. Es preveuen oportunitats per a proveir solucions d'energia solar fora de la xarxa, d'exportació d'electricitat amb suport del Govern, i de generació i subministrament d'energia geotèrmica.

Amagar més opcions de L'energia transversal requereix actors en tots els sectors
Colòmbia

Colòmbia

Energia i recursos


Energies renovables no convencionals

Gràcies a la seva ubicació equatorial i el seu clima, Colòmbia gaudeix d'un gran potencial per a les energies renovables a partir de l'aigua, el vent, el sol i els residus de biomassa com la canya de sucre, l’oli de palma, l’arròs i el plàtan.

Desplegar més opcions de Energies renovables no convencionals

Tot i que actualment el 70 % de l’energia a Colòmbia prové de l’energia hidroelèctrica, només un 0,98 % de l’energia prové de fonts renovables no convencionals. En l’actualitat, el Govern colombià està incentivant l’energia solar i eòlica amb desgravacions fiscals i amb dues grans subhastes realitzades en els últims dos anys, perquè aquestes fonts esdevinguin un 15 % de la producció energètica a curt termini.
Colòmbia també vol liderar la producció energètica a partir de l'hidrogen a Llatinoamèrica, per a la qual cosa ja s'estan implementant els primers programes pilot.

Amagar més opcions de Energies renovables no convencionals

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Energia i recursos: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial