• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Regne Unit

Ressorgir davant el repte del Brexit

La tercera economia del continent aposta per la transformació digital de les seves empreses i l’adopció de tecnologies disruptives, que li permetin seguir sent una referència tecnològica global després de la sortida de la UE.

Oportunitats de negoci al Regne Unit i a l'Europa occidental

Alimentació especialitzada i gurmet

Regne Unit

Alimentació especialitzada i gurmet


Producte gurmet al Regne Unit

El mercat de queviures al Regne Unit és un dels més desenvolupats, avançats i competitius del país. Es calcula que el valor del mercat de queviures al Regne Unit arribi als 200.000 milions de £ el 2020, suposant un creixement del 13,0% des del 2015.
La majoria de les vendes passen pel sector de supermercats establerts al Regne Unit i, molt minoritàriament, a través de botigues independents i especialitzades. Els aliments preparats són un sector en creixement (+ 28,4 % en els últims cinc anys), d'altres especialitats com el formatge segueixen augmentant, juntament amb la xarcuteria i els productes de confiteria (un 87 % dels britànics mengen llaminadures de forma força regular).
Biotecnologia

Regne Unit

Biotecnologia

Indústria 4.0

Indústria farmacèutica


Biotecnologia i indústria farmacèutica

El 'golden triangle' de Londres-Oxford-Cambridge és una de les bioregions més dinàmiques del món i un punt d'atenció ineludible per a empreses i centres de recerca vinculats al sector farmacèutic.
El Regne Unit, amb Londres en el seu epicentre, concentra esdeveniments sectorials de referència com Bio Trinity, Anglonordic Life Science Conference o Gènesis. Les grans empreses farmacèutiques, incloent AstraZeneca o GlaxoSmithKline, impulsen iniciatives d'Open Innovation o de Corporate Venturing en aquest àmbit. Per la seva banda, el Department of Health utilitza la compra pública per impulsar la innovació. Conjuntament, totes aquestes iniciatives fan del Regne Unit una destinació a tenir molt en compte per a empreses del sector farmacèutic.
Indústria 4.0

Regne Unit

Indústria 4.0


Transformació i digitalització de la indústria

La producció representa un 11 % de l'economia britànica, si bé significa un 54 % de les exportacions del Regne Unit, país el qual ha identificat la modernització del sistema productiu com un dels aspectes clau de la seva estratègia post Brexit.
Es vol augmentar la introducció de tecnologia 4.0 als centres productius, mitjançant tecnologies digitals per guanyar en productivitat, qualitat i flexibilitat. Això crea oportunitats en sistemes de fabricació 4.0: robòtica 'intel·ligent', impressió 3D, intel·ligència artificial i anàlisi de dades, entre d'altres. Centres com l'AMRC (Advanced Manufacturing Research Centre), part de la Catapult High Value Manufacturing són al capdavant d'aquesta missió.
Alimentació especialitzada i gurmet

Regne Unit

Alimentació especialitzada i gurmet


Alimentació: fruita i verdures al Regne Unit

El Regne Unit importa una gran quantitat de productes frescos, com fruites i verdures, de l'Estat espanyol (al voltant d'una quarta part de les importacions totals).
En l'actualitat, Catalunya només exporta al voltant del 3% de la seva producció al Regne Unit, un 60 % de la qual és fruita d'os (préssecs, nectarines, etc.) amb quantitats menors de pomes, peres i cítrics. Tanmateix, el Regne Unit segueix sent un mercat on les vendes de productes orgànics són relativament baixes (1,5 % del mercat, enfront del 5% a Alemanya i 10% a França) però les vendes d'aquest tipus de productes estan creixent i existeix més contingut de fruites i verdures en sucs i aliments, cosa que apunta a oportunitats en el sector dels exportadors de productes frescos.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Regne Unit: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial