ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Regne Unit estrena una nova plataforma per realitzar els tràmits duaners

Alertes de comerç internacional

El Govern del Regne Unit ha habilitat una nova plataforma per realitzar tràmits duaners i que permet declarar les importacions i exportacions de mercaderies al país. Una nova eina que caldrà utilitzar a partir del 30 de novembre de 2023.

02/05/2023
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

Les empreses amb relacions comercials al Regne Unit hauran de fer servir una nova plataforma per realitzar tràmits duaners: el Customs Declaration Service (CDS). Aquesta nova eina substitueix la Customs Handling of Import and Export Freight (CHIEF) i permet declarar les importacions i les exportacions de mercaderies. A partir del 30 de novembre de 2023, doncs, caldrà registrar-se al CDS, una plataforma habilitada pel govern britànic a través del Departament de Duanes (HMRC).

Malgrat que inicialment el canvi s'havia de fer a principis d'octubre de 2022, finalment es va endarrerir per facilitar els canvis a les empreses amb temps suficient. 

Quines són les novetats principals?

  • La majoria de la informació que les empreses han d’incloure en la declaració de tràmits duaners seguirà sent la mateixa. És possible, però, que el procediment sigui diferent.
  • Millora l’estructura i l’ordre de la informació que es recull al Codi Duaner de la Unió Europea (CAU).
  • Els agents de duanes poden necessitar haver de sol·licitar més informació al seu client per a completar correctament la declaració d’importació i garantir el compliment del CAU. Per a més informació consulta el Customs Declaration Service (document.pdf).

Què han de fer les empreses?

HMRC proporcionarà més informació sobre el calendari de les exportacions de CDS. Les empreses també poden proporcionar la seva adreça de correu electrònic  al web del govern per rebre actualitzacions i notificacions sobre CDS.

Enllaços d’interès

 

Suport a les empreses 

Tens algun dubte o has tingut una incidència? Els negocis a l’exterior sovint presenten qüestions i barreres, tant en origen com en destí, que poden posar en risc el creixement internacional de la teva empresa. Ja pots contactar amb l'Oficina tècnica de barreres a la internacionalització per resoldre tots els teus dubtes en menys de 48h.

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

 

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades