L'alimentació, el sector industrial líder

Catalunya concentra un dels clústers d'alimentació més grans d'Europa, que té en la carn el seu màxim protagonista. El sector està en transformació constant per adaptar-se als nous gustos dels consumidors.

Oportunitats de negoci vinculades a l'alimentació

Alemanya

Alemanya

Alimentació


Carn de porc no processada

Tot i que Alemanya és el primer productor de carn porcina de la UE, la demanda interna i l'externa fan que el país compri producte fresc especejat a l'exterior.

El canal de venda tant podria ser un subministrament estable com per a operacions singulars via trader. Aquesta oportunitat està adreçada a les empreses amb certificacions higièniques i de qualitat necessàries, i amb capacitat per realitzar operacions fora dels mercats català i espanyol.

Japó

Japó

Alimentació


L'Acord comercial bilateral (EPA) beneficia el sector alimentació

El 8 de desembre de 2017, la Unió Europea i el Japó van tancar l’acord de lliure comerç més gran del món: l’Acord d’associació econòmica UE-Japó (EPA).

Els importadors estan interessats a explorar nous proveïdors per obtenir el possible benefici que ofereix l’EPA. Les categories que es beneficiarien de l’EPA serien des de diversos productes agrícoles, com l’oli d’oliva, el vi, el pernil, la carn de boví i porcí, el formatge i fins i tot una varietat de productes industrials.

Singapur

Singapur

Alimentació


Singapur depèn totalment de les importacions d'aliments

Amb recursos naturals escassos i poca terra, Singapur ha d'importar aproximadament el 90% dels aliments que es consumeixen al país.

L'absència d'agricultura, ramaderia i aqüicultura i la necessitat de satisfer les demandes alimentàries i gastronòmiques d'una base població de més de 4 milions de persones i més de 7 milions de turistes anuals, estimulen les importacions procedents de països veïns. Moltes de les principals empreses de consumidors del món, com ara Unilever i Nestlé, tenen activitats a Singapur pel seu coneixement sobre els mercats occidentals i asiàtics, així com les diversitats d'Àsia. Quatre de les cinc empreses líders alimentàries i nutricionals de l'Àsia-Pacífic duen a terme activitats d'R+D a Singapur, incloent Nestlé, Mead Johnson i Danone.

Marroc

Marroc

Alimentació


El sector de l’aqüicultura és objecte d’un gran impuls al Marroc

El sector de l'aqüicultura és relativament nou i poc explotat en un país amb 3.500 km de costa. S'estima àmpliament que la producció aqüícola arribi a les 200.000 tones anuals per a l'any 2020.

El pla d'ordenació de la costa del Marroc farà que moltes empreses de nova creació i filials de l'estranger s’instal·lin al país, amb la demanda consegüent de maquinària, pinso, vacunes, etc. A més, s'està desenvolupant el sector a partir de licitacions, creant oportunitats de partenariat entre empreses catalanes i marroquines. Les condicions de l'ecosistema de la costa marroquina són molt semblants a les que trobem a Catalunya.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Alimentació: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial