Solucions per a la llar i els equipaments col·lectius

El sector de l'hàbitat inclou tots aquells equipaments per a la llar i les col·lectivitats. El 42 % de les empreses de l'hàbitat a Catalunya dirigeixen els seus productes al canal contract: predominen els clients de l'hosteleria, la restauració, corporatius i comercials.

Oportunitats de negoci vinculades al moble i l'hàbitat

França

França

Moble i hàbitat


Adaptació de l'habitatge per als sèniors

El Govern francès dóna prioritat a mantenir la gent gran al seu domicili propi amb un pla nacional d'adaptació de 80.000 allotjaments finançat amb el desenvolupament d'un sistema d'ajuts.

La gent gran que realitza obres d'adaptació de l'habitatge té dret a una deducció fiscal del 25 % de la inversió (equipament + instal·lació). El límit d'aquesta deducció és de 5.000 euros (10.000 euros per a una parella) en cinc anys i inclou: les instal·lacions sanitàries (lavabos, lavabos regulables d'alçada, banyera amb porta, etc.) i els equips de seguretat i d'accessibilitat (revestiment antilliscant, sistema de control remot per a instal·lacions elèctriques, etc.). Els propietaris modestos es poden beneficiar d'una subvenció del 35 al 50 % del cost de les obres amb un màxim de 20.000 euros.

Itàlia

Itàlia

Moble i hàbitat


Mobles i Disseny a Itàlia

Itàlia és un dels líders en la producció mundial de mobles i disseny; a més de tenir un mercat interior molt potent, és la referència i l’aparador del sector per a tot el món.

El perfil del consumidor italià està marcat per un alt nivell d'exigència en qualitat i innovació. En els últims anys (2016 i 2017) s'ha observat un augment de la demanda interna i es preveu també un increment de les importacions. Malgrat la competència italiana, si les empreses catalanes volen consolidar la seva imatge internacional, haurien d'estar presents al mercat italià, on se celebra la fira més important del sector, “Il salone del mobile”, autèntic aparador mundial. Oportunitat per a empreses amb un fort component de disseny i/o innovació.

Portugal

Portugal

Moble i hàbitat


El contract com a impulsor de la indústria del moble i l'hàbitat

Portugal és una de les principals destinacions tradicionals a Europa de les exportacions del mercat del moble de l’Estat.

Segons dades de l’'Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines - AIDIMME'  la venda de mobles espanyols a altres països es va incrementar un 8,47 % l'any 2016. L'augment de les exportacions està impulsat pel segment del contract, hoteler, d'empreses, d'oficines, d'institucions, etc. Existeixen oportunitats en aquest segment per a les empreses catalanes. A l’entorn exterior, els compradors valoren principalment la qualitat, el preu i el disseny dels  productes.

Dinamarca

Dinamarca

Moble i hàbitat


Líders mundials en el disseny de mobiliari

La indústria danesa aposta de forma prioritària pel disseny i la innovació en la producció de mobiliari. El sector del disseny està fortament desenvolupat i es caracteritza per ser un referent a escala mundial.

La presència d’importants escoles i clústers relacionats amb el disseny de producte genera un ecosistema idoni per a productes innovadors en disseny de mobles. Caracteritzat per ser un mercat obert a noves tendències i multicultural, dona lloc a oportunitats diverses pel que fa a nous productes de la indústria del moble que puguin aportar valor afegit quan a disseny i funcionalitat. Per altra banda, també hi ha un compromís ferm amb el desenvolupament sostenible, cosa que dona lloc a la recerca de nous materials i prioritza la innovació tecnològica.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Moble i hàbitat: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial