ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

La revolució de les fàbriques intel·ligents

La introducció de les TIC a la indústria està transformant la fabricació dels productes i els models de negoci tal com els coneixem fins ara. La impressió 3D, els materials avançats, la robòtica, la ciberseguretat i la realitat augmentada, tots convergeixen per presentar-nos les fàbriques del futur.

Oportunitats de negoci vinculades a la Indústria 4.0

Xina

Xina

Indústria 4.0


El "Made in China 2025" ofereix més oportunitats en innovació industrial

"Segons IFR, el valor de mercat de robots industrial de la Xina el 2019 són 5,73 bilions de dòlars i el 2020 superarà els 6 bilions. Xina és el tercer país en el volum de la indústria 3D que ocupa el 18,6% de la facturació mundial total."

Desplegar més opcions de El "Made in China 2025" ofereix més oportunitats en innovació industrial

El programa "Made in China 2025", inspirat en el pla "Indústria 4.0" d'Alemanya, té l'objectiu de reformar de manera integral la indústria xinesa implementant les tecnologies informàtiques i la intel·ligència artificial, etc. El programa destaca 10 sectors prioritaris:

  1. Nova tecnologia informàtica
  2. Màquines eines automatitzades i robòtiques
  3. Equip aeroespacial i aeronàutic
  4. Equip marítim i transport marítim d'alta tecnologia
  5. Equip de transport ferroviari modern
  6. Vehicles i equips de nova energia
  7. Equip d’energia
  8. Equip agrícola
  9. Nous materials
  10. Productes biofarmacèutics i mèdics avançats
Amagar més opcions de El "Made in China 2025" ofereix més oportunitats en innovació industrial
Singapur

Singapur

Indústria 4.0


Robòtica i sistemes autònoms

Singapur té la voluntat d'aprofitar la robòtica avançada i els sistemes autònoms per tal de poder satisfer part de les necessitats pròpies del país, com ara el sector de la salut.

Desplegar més opcions de Robòtica i sistemes autònoms

Es preveu que el desplegament de la robòtica alliberi mà d'obra i recursos, redueixi la dependència de la mà d'obra estrangera i redirigeixi la pròpia a tasques de més valor afegit. Amb aquest objectiu es va llançar el National Robotics Programme, una iniciativa del 2016 amb 450 milions de SGD i ampliada al 2018 per dirigir i coordinar la recerca en tecnologia robòtica, el desenvolupament de solucions i la seva adopció. El focus inicial del programa serà el desenvolupament de solucions innovadores a la indústria manufacturera, logística, salut, transport, serveis mediambientals i indústries de la seguretat.

Amagar més opcions de Robòtica i sistemes autònoms
Singapur

Singapur

Indústria 4.0


Una plataforma de llançament i escalatge de tecnologies deep tech a Àsia

Singapur té un ecosistema d'emprenedoria ric i complex, centrat en les start-ups tecnològiques. També presenta les condicions necessàries per al desenvolupament d'start-ups en tecnologies deep tech, més exigents que en d'altres camps.

Desplegar més opcions de Una plataforma de llançament i escalatge de tecnologies deep tech a Àsia

Crear una start-up en tecnologies deep tech, com ara la intel·ligència artificial, elblockchain, els material avançats, la fotònica o la computació quàntica, habitualment suposa costos d’entre 2 i 5 milions de SGD, una quantitat entre 2 i 3 cops superior al que una start-up de negoci a Internet normalment requereix. El temps necessari per desenvolupar el producte també és més llarg. Ateses aquestes dificultats, Singapur va anunciar el 2020 la dedicació d'un fons públic específic per a start-ups de deep tech, a través del qual el Govern de Singapur coinvertirà fins a 4 milions de dòlars, juntament amb tercers inversors qualificats, en start-ups de deep tech que estiguin ubicades al país.

Amagar més opcions de Una plataforma de llançament i escalatge de tecnologies deep tech a Àsia
Canadà

Canadà

Indústria 4.0


Fabricació avançada impulsada pel nou superclúster Ngen al Canadà

Next Generation Manufacturing Supercluster of Canada: la xarxa de fabricació avançada del Canadà és una constel·lació d'empreses industrials i noves empreses, investigadors i inversors, laboratoris finançats pel Govern i més.

Desplegar més opcions de Fabricació avançada impulsada pel nou superclúster Ngen al Canadà

Next Generation Manufacturing Supercluster of Canada: la xarxa de fabricació avançada del Canadà és una constel·lació d'empreses industrials i noves empreses, investigadors i inversors, laboratoris finançats pel Govern, entre d'altres. Actualment, el nou superclúster de fabricació avançada ha aprovat 60 projectes, ha invertit 124 M CAD, ha creat 963 ocupacions secundades directament per projectes amb 2.396 socis i s'espera que es creïn 7.000 llocs de treball en els pròxims 10 anys.

Amagar més opcions de Fabricació avançada impulsada pel nou superclúster Ngen al Canadà

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

El projecte europeu AI REGIO, cofinançat pel programa HORIZON 2020, pretén establir el marc per millorar el suport a les pimes industrials europees en la seva transformació digital vinculada a la Intel·ligència Artificial.