ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Malàisia

Informes país

Els productes catalans més exportats a Malàisia són els productes farmacèutics, els plàstics i el coure. Hi arriben a través de les més de 1.000 empreses catalanes que exporten al país.

Oportunitats de negoci a Malàisia

A Malàisia els principals sectors per volum de negoci el 2020 han estat l’electrònica i material elèctric, l’alimentació, l’energia i les infraestructures i la construcció. Per creixement de volum de negoci destaquen l’audiovisual i l’educació, la formació i els serveis editorials.

La Xina, Singapur, els Estats Units i el Japó són els principals proveïdors de Malàisia que importa principalment electrònica i material elèctric, química i plàstics i energia.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Malàisia:

  • Malàisia marca tendència en alimentació halal a la regió i al món. Malàisia és un reconegut centre halal a nivell mundial. Tenir presència al mercat no només raporta els beneficis immediats de les ventes al país si no que obre portes a d'altres mercats halal. El 2000 va emetre els estàndards halal, de manera que és el primer país al món en documentar i sistematitzar el sistema de certificació i assegurança. En aquest context, estar certificat i vendre al mercat de Malàisia facilita obrir portes a molts altres mercats islàmics.
  • Malàisia afronta el repte de la modernització del seu sector automobilístic. Des de la producció del primer Proton el 1983, la de l'automòbil és una de les principals industries nacionals. El pla del sector o National Automotive Policy 2020-2030 posa l'èmfasi a millorar les capacitats del sector a través del desenvolupament de nous àmbits: el Next Generation Vehicle o NxGV (vehicles elèctrics i vehicles autònoms), la mobilitat com a servei (MaaS) i la revolució industrial 4.0.

Consulta totes les dades sobre Malàisia i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Malàisia (document .PDF).