ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Cap a un món més sostenible

Oportunitats de negoci vinculades al sector d'energia i recursos

Taiwan - Xina

Taiwan - Xina

Energia i recursos


L'Electricity Act de Taiwan permet el lliure comerç d'energia verda

Taiwan té un objectiu ambiciós d'assoliment de capacitat de generació d'energia verda per al 2025: té prevista una inversió de fins a 60.000 milions de USD en instal·lacions d’energia verda i estimularà la inversió en camps relacionats.

Desplegar més opcions de L'Electricity Act de Taiwan permet el lliure comerç d'energia verda

El Govern de Taiwan està implementant un Programa de Desenvolupament d'Infraestructures de Futur que fomenta la inversió en energia verda, prioritzant la fotovoltaica, l'energia eòlica marina i la construcció d'instal·lacions que donin suport a la investigació i el desenvolupament a llarg termini. Basant-se en les necessitats nacionals, Taiwan atraurà inversions nacionals i estrangeres, així com proveïdors de solucions per a transformar-se en una base important per a la indústria de l'energia verda a l'Àsia.
D'entre els incentius, per exemple, cal esmentar que la maquinària importada que encara no es fabriqui al país podrà gaudir d'importacions sense aranzels. Entre d'altres, també hi haurà subvencions per a l'R+D en tecnologies netes.

Amagar més opcions de L'Electricity Act de Taiwan permet el lliure comerç d'energia verda
Corea del Sud

Corea del Sud

Energia i recursos


Indústria de l'hidrogen. Energies renovables. Eficiència energètica

Corea de Sud va promulgar la primera llei d'hidrogen del món per assegurar-ne les bases a llarg termini. L'Estratègia d'Energia 2020 vol impulsar el paper que les energies netes (solar i eòlica) tenen en el mix energètic.

Desplegar més opcions de Indústria de l'hidrogen. Energies renovables. Eficiència energètica

La fortalesa de la indústria rau en l'aplicació en vehicles elèctrics de pila de combustible. Les àrees d'oportunitat es troben en el sector de l'exploració i la producció industrial (la producció, l'emmagatzematge i la distribució).
Les empreses sud-coreanes estan fent inversions proactives i s'espera que l'hidrogen representi el 18 % de la demanda mundial d'energia el 2050.

També són d'interès l'emmagatzematge de l'energia i les xarxes intel·ligents.

Les possibles àrees on hi haurà més possibilitats per a l'empresa catalana són la fabricació de productes finals, equips o components per a panells solars i els equips d'energia eòlica, així com les parts que puguin usar-se en la indústria de l'hidrogen.

Amagar més opcions de Indústria de l'hidrogen. Energies renovables. Eficiència energètica
Xile

Xile

Energia i recursos


Pla Energètic Xile 2050 (ERNC + Hidrogen Verd)

Pla Energètic Xile 2050 (ERNC + Hidrogen Verd). Es destaca l'entrada de capitals i inversors estrangers per a la instal·lació, posada en marxa i explotació de parcs solars, de concentració i eòlics per valor de 1.000 mil milions d’euros.

Desplegar més opcions de Pla Energètic Xile 2050 (ERNC + Hidrogen Verd)

El govern de Xile ha desenvolupat un full de ruta per al camp energètic per al 2050, que garanteix, entre altres propostes, la seguretat i la qualitat del subministrament elèctric. En paral·lel, el país ha posat en marxa un pla de llarg termini per a la transformació de la matriu energètica perquè les ERNC passin a ser-ne la part principal en el termini de 8 anys. I planteja convertir-se en el major proveïdor del món d’Hidrogen Verd, amb una inversió esperada de 200.000 mil milions de dòlars estatunidencs en els propers 20 anys.

Amagar més opcions de Pla Energètic Xile 2050 (ERNC + Hidrogen Verd)
Bèlgica

Bèlgica

Energia i recursos


Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

La transició energètica és un eix fonamental per a la UE en la lluita contra el canvi climàtic i la independència energètica. A través de fons europeus es finançaran molts projectes per accelerar aquesta transició a tots els estats membres de la UE.

Desplegar més opcions de Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

La UE s'ha dotat d'una estratègia europea per a l'energia per al 2050. Ha obligat els estats membres a definir un pla d'acció concret per a arribar als objectius marcats, que oferirà moltes oportunitats a les empreses que treballin en les energies renovables, la distribució, la reducció de les emissions o en una millor eficiència energètica en tots els àmbits de la societat. Aquesta estratègia s'implementarà a través d'una multitud de fons de desenvolupament territorial, fons per a la innovació i finançament a través d'institucions financeres europees.

Amagar més opcions de Oportunitats europees en energies renovables i eficiència energètica

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector d'energia i recursos: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial