ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Creativitat en constant evolució

El sector TIC mou a nivell global prop de 3.000 bilions d'euros, capitanejat pels Estats Units, que s'emporta prop d'una tercera part del pastís. A Catalunya, el hub TIC és un dels més grans d'Europa.

Oportunitats de negoci vinculades a les TIC i la transformació digital

Singapur

Singapur

TIC i transformació digital


Economia i transformació digital

El Govern de Singapur té l'objectiu de convertir la ciutat-estat en la capital digital d'Àsia. Google, Twitter i Netflix tenen la seu asiàtica al país.

El Govern també és un fort comprador, amb 3.500 milions de dòlars de Singapur en licitacions d'infraestructures TIC, serveis de dades i serveis digitals, el 2020. En l'actualitat, el 50 % de les dades de tot el sud-est asiàtic es capturen en centres de dades establerts a Singapur. Hi ha un interès especial en les àrees d'anàlisi de dades, ciberseguretat i sistemes de ciutats digitals. L'entrada en vigor de l'acord de lliure comerç entre Singapur i Europa pot obrir possibilitats de compra pública en aquest camp, si bé la presència a Singapur pot ser necessària per gaudir de les subvencions que el Govern dona als compradors.

Suïssa

Suïssa

TIC i transformació digital


Les solucions de programari a mida als sectors financers i de serveis

El sector suís de les TIC és el sisè sector econòmic més gran de Suïssa. Les empreses suïsses gasten cada any uns 5.000 milions de francs (aproximadament 4.200 milions d’euros) en programari empresarial. El programari s’exporta i s’importa a Suïssa.

Més de 200.000 persones treballen al sector informàtic suís. Malgrat aquest elevat nombre d'empleats, la Secretaria d'Estat espera una escassetat creixent de treballadors qualificats d’aquest sector. A causa de l'escassetat prevista de treballadors qualificats en el sector de les tecnologies de la informació, Suïssa dependrà d'altres països. Les solucions de programari a mida són especialment demandades, sobretot per l’ampli sector financer i dels serveis, que és molt important per a l’economia suïssa. La seguretat informàtica també és cada vegada més important; és d'esperar que els programes de compliment de seguretat ocupin els departaments informàtics de la majoria de les empreses en els propers anys.

Canadà

Canadà

TIC i transformació digital


TIC: software, serveis de comunicació i comercialització de les TIC

El Canadà gastarà 10.000 milions de CAD en infraestructura per impulsar la recuperació econòmica de la pandèmia, mitjançant la creació d'uns 60.000 nous llocs de treball.

Concretament, el 41% dels fons privats en R+D del país es dediquen a aquest sector. Els principals subsectors TIC són el software ( 40%), els serveis de comunicacions (30,9%) i la comercialització de les TIC (24,9%). Dins d’aquests subsectors, les majors oportunitats es troben en les àrees de la ciberseguretat, la IoT, el blockchain, el software per empreses, la computació cognitiva, les API, les fintech i les big data.

Indonèsia

Indonèsia

TIC i transformació digital


L'economia en auge a Indonèsia dibuixa el camí per aprofitar les fintech

Amb una inversió en infraestructura de 500.000 milions de USD prevista per als pròxims cinc anys, l'aparició de nous mercats del sector de fintech a Indonèsia emprendrà un nou camí. E-wallet, préstec en línia, tecnologia financera, SAAS, GoPay i OVO

Indonèsia, classificada com la 4a economia en telèfons intel·ligents més gran del món, ha registrat un augment del 209,8% (2900 milions de USD) en transaccions d'e-wallet a finals del 2018 respecte al 2017, quan només es van registrar 943 milions de USD. Els pagaments mòbils són ara una gran part de les transaccions diàries tant online com offline.
El 2014, el llançament del National Non-Cash Movement també va fomentar gradualment una societat menys rendible, fet que va impulsar un nombre creixent d'actors; actualment existeixen 37 mètodes de pagament locals a Indonèsia amb quatre actors principals: OVO, GoPay, Dana i LinkAja.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

TIC i transformació digital: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial