ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Brexit Update: l’última hora de les normatives i regulacions

Articles i altres publicacions

Descobreix l’última hora dels canvis i les regulacions del Brexit i que poden tenir implicacions per a les empreses amb negocis al Regne Unit

22/12/2021
Imatge

El Brexit és una realitat des del gener de 2021. Malgrat això, bona part de les normatives i regulacions sorgides de l’acord s'executen de manera esglaonada i, en molts casos, les dates d’aplicació proposades inicialment queden modificades. Estem parlant de nous requeriments relacionats amb certificats sectorials, controls específics o declaracions duaneres, entre d’altres.

Per evitar complicacions és important que les empreses amb negocis i interessos comercials al Regne Unit estiguin al dia de les novetats i dels canvis que van apareixent. A continuació, et presentem les normatives i regulacions que entraran en vigor properament o que ja ho han fet i ordenades per data d’aplicació. 


Requeriments de certificats sanitaris d'exportació

Data d’aplicació: Ajornades - Previst a finals de 2023

Els nous requisits per als certificats sanitaris d'exportació, que s'havien d'introduir l'1 de juliol del 2022, s'introduiran a finals de 2023.

Caldrà notificar prèviament l'arribada de productes d'origen animal a través d'IPAFFS. A més, aquestes remeses han d'anar acompanyades d'un certificat sanitari d'exportació oficial i introduir-se per un punt d'entrada que tingui un lloc de control fronterer (BCP, per les sigles en anglès) que hagi estat designat per rebre aquests béns.

Torna amunt AMUNT

Certificats fitosanitaris i controls físics

Data d’aplicació: Ajornades - Previst a finals de 2023

Els certificats fitosanitaris i els controls físics de les mercaderies sanitàries i fitosanitàries als llocs de control fronterers, que estava previst s'introduïssin l'1 de juliol de 2022, s'introduiran a finals de 2023. Les remeses passaran uns controls de documentació i identificació, així com físics.

Torna amunt AMUNT

Declaracions de seguretat i protecció

Data d’aplicació: Ajornades - Previst a finals de 2023

El requisit d'haver de presentar les declaracions de seguretat i protecció a les importacions s'introduirà a finals de 2023, en lloc de l'1 de gener de 2022.

Torna amunt AMUNT

Controls als llocs de control fronterers

Data d’aplicació: 1/4/2022

Es realitzaran controls als llocs de control fronterers a animals vius, plantes i productes vegetals de baix risc.

Torna amunt AMUNT

Notificació prèvia d'importacions agroalimentàries

Data d’aplicació: 1/1/2022

El requisit de notificació prèvia de les importacions agroalimentàries s'introduirà l'1 de gener del 2022 en lloc de l'1 d'octubre del 2021 com s'havia previst. Els importadors hauran de notificar l'IPAFFS l'arribada de la seva remesa abans que arribi al país.

Torna amunt AMUNT

Controls físics sanitaris i fitosanitaris per als productes d'origen animal

Data d’aplicació: 1/1/2022

Els controls físics sanitaris i fitosanitaris per als productes d'origen animal, certs subproductes animals, aliments d'alt risc d'origen no animal i plantes d'alt risc es duran a terme en els Llocs de Control Fronterers.

Torna amunt AMUNT

Requisits de notificació prèvia i controls de documentació

Data d’aplicació: 1/1/2022

S’introduiran requisits de notificació prèvia i controls de documentació, com els certificats fitosanitaris, per a plantes i productes vegetals de baix risc.

Torna amunt AMUNT

Declaracions duaneres per a tots els béns

Data d’aplicació: 1/1/2022

Les declaracions duaneres per a tots els béns seran necessàries en el punt d'importació i les empreses ja no podran optar pel règim de declaració diferida.

Torna amunt AMUNT

Pre-registre i pre-notificació per a tots els productes d'origen animal (POAO)

Data d’aplicació:1/10/2021

Els requisits de notificació prèvia són imprescindibles per als productes d'origen animal, aliments d'alt risc d'origen no animal i certs subproductes animals. 

Els certificats sanitaris d'exportació seran necessaris per a productes d'origen animal i certs subproductes d’origen animal.

Torna amunt AMUNT

Declaracions duaneres completes

Data d’aplicació: 1/7/2021

Declaracions duaneres completes o ús de procediments simplificats si s’autoritza fer-ho i el pagament dels aranzels a la importació pertinents.

Torna amunt AMUNT

Declaració i control dels impostos especials i mercaderies controlades

Data d’aplicació: 1/1/2021

Declaració i control dels impostos especials i mercaderies controlades (declaració completa o CFSP). Per a mercaderies estàndard, guardar registres (EIDR o CFSP) - amb un període de 6 mesos d'ajornament de la declaració completa, basat en una autoavaluació.

Pagament diferit de 6 mesos. Sense declaració de seguretat. Comprovacions físiques a destinació de béns d'alt risc veterinari i fitosanitaris.

Torna amunt AMUNT

 

Tens dubtes sobre el Brexit? A través de la Oficina tècnica de barreres a la internacionalització pots resoldre totes les preguntes que tinguis sobre la nova realitat del Regne Unit i que afectin a la teva empresa. Consulta’ns!

Serveis relacionats

Pàgines relacionades