ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Luxemburg

Informes país

Les exportacions catalanes a Luxemburg han seguit una tendència a l’alça el 2020 fins arribar als 83 milions d’euros, un 4,7% més que l’any anterior. Catalunya hi exporta principalment vehicles, plàstics i paper i cartró.

Oportunitats de negoci a Luxemburg

A Luxemburg els principals sectors per volum de negoci són les infraestructures i la construcció, les TIC i digitalització de la indústria i la logística de mercaderies. Pel que fa als sectors per creixement del volum de negoci destaquen la maquinària i béns d’equip, les TIC i digitalització de la indústria i la indústria farmacèutica.

Pel que fa a les importacions, Bèlgica, Alemanya, França i els Països Baixos són els principals proveïdors de Luxemburg, que hi venen majoritàriament TIC i digitalització de la indústria, automoció, packaging i logística de mercaderies.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Luxemburg:

  • Seu d'empreses TIC multinacionals amb estratègia digital silver economy. Luxemburg no té experiència en el desenvolupament de tecnologies d’assistència a les persones grans. Es preveu un creixement d’un 1,6% anual de pacients d’assistència a llarg termini i un 3,6% d’augment de les despeses relacionades fins el 2030. Diverses grans empreses, majoritàriament als Estats Units, estan fent un pas cap als mercats de la silver economy.
  • Impuls estratègic de desenvolupament de la silver economy. Les projeccions asseguren que Luxemburg s’enfronta a un repte d’envelliment de la població, ja que fins el 2060 el percentatge de persones de més de 65 anys es doblarà i el de persones de més de 85 es multiplicarà per quatre. Per tant, es fa evident que el nombre de persones grans que necessitin cures i assistència a llarg termini augmentarà.

Consulta totes les dades sobre Luxemburg i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Luxemburg (document .PDF).