ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Nigèria

Informes país

Les exportacions catalanes a Nigèria es concentren sobretot en els combustibles, els plàstics i la maquinària. En total, són més de 900 empreses catalanes les que exporten a aquest país africà.

Oportunitats de negoci a Nigèria

A Nigèria els principals sectors per volum de negoci el 2020 han estat l’energia, les infraestructures i la construcció, les TIC i la digitalització de la indústria i l’agricultura. Per creixement de volum de negoci destaquen el tèxtil i la moda, les matèries primeres i l’educació, la formació i els serveis editorials.

La Xina, els Estats Units, l'Índia i els Països Baixos són els principals proveïdors de Nigèria que importa principalment energia, logística de mercaderies i turisme i oci.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Nigèria:

  • Equipaments de salut i de benestar. La crisi sanitària de la COVID-19 ha impulsat una demanda creixent per part del sector sanitari i de salut, sobretot en l'àmbit de les tecnologies i els equipaments sanitaris. Nigèria busca solucions diferencials en equipaments de salut, higiene i de laboratori. El segment de tecnologia de la salut i les seves innovacions poden trobar cabuda en el mercat. És necessari comptar amb un soci local potent i de confiança.
  • Automatització industrial. El desenvolupament industrial de Nigèria no és nou i, així com tradicionalment la indústria nigeriana se sol centrar en productes assequibles per al mercat local, el país busca modernitzar les seves cadenes productives i incorporar tecnologies d'automatització i robotització industrial. És un mercat molt competitiu, però tecnologies nínxol hi poden tenir cabuda sempre que responguin a una necessitat dels clients industrials en l'àmbit local.
  • Indústria farmacèutica. Nigèria agrupa el 60% de la producció farmacèutica a la zona ECOWAS i té una base industrial força desenvolupada. Nigèria busca productes de més valor afegit a nivell farmacèutic i OTC per complementar l'oferta de les indústries locals; a més, la base industrial nigeriana busca possibilitats de transferència de tecnologia més puntera i equipaments per millorar les seves capacitats de producció.

Consulta totes les dades sobre Nigèria i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Nigèria (document .PDF).