ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat i el Govern basc intercanvien experiències en l’àmbit de la internacionalització

ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, i SPRI, l’agència basca de Desenvolupament Empresarial, han intercanviat coneixement i experiències en l’àmbit del comerç exterior i l’atracció d’inversió estrangera.

08/05/2015 12:58
Imatge per defecte

• ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, i SPRI, l’agència basca de Desenvolupament Empresarial, han intercanviat coneixement i experiències en l’àmbit del comerç exterior i l’atracció d’inversió estrangera. 

• La trobada s’emmarca en el protocol de col•laboració entre la Generalitat i el Govern basc per a l’impuls del desenvolupament econòmic i la competitivitat, signat el juny de l’any passat.
 
Representants de la Generalitat de Catalunya i del Govern basc s’han reunit aquest matí a Barcelona amb l’objectiu d’intercanviar coneixement i experiències en l’àmbit del comerç exterior i l’atracció d’inversió estrangera.

La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha presentat la missió de l’agència i ha explicat als representats bascos el grau d’internacionalització de l’economia catalana. També ha donat a conèixer les línies de treball i programes de suport a la internacionalització i atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat, així com les tasques de les 34 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions que el Govern català té arreu del món.

Per part de la delegació basca, han participat a la trobada la directora d’Internacionalització del Govern basc, Ainhoa Ondarzabal i la directora d’internacionalització de l’agència basca de Desenvolupament Empresarial – SPRI, Miren Medinabeitia.

La trobada s’ha celebrat en el marc del protocol de col·laboració entre la Generalitat i el Govern Basc per a l’impuls del desenvolupament econòmic i la competitivitat signat el juny de 2014. El passat mes de març ambdós organismes ja es van reunir al País Basc i en aquella ocasió van debatre sobre el model d’innovació i la cerca de línies de col·laboració en l’àmbit de l’estratègia d’especialització RIS3.

A la tarda, els representants dels governs basc i català han visitat la seu que l’empresa Hewlett-Packard té a Sant Cugat del Vallès per tal de conèixer el cas d’èxit d’una multinacional estrangera amb projectes d’inversió i internacionalització a Catalunya.

La Generalitat i el Govern basc intercanvien experiències en l’àmbit de la internacionalització