ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La multinacional americana AAM incrementarà més d’un 20% la seva plantilla a Catalunya amb l’obertura d’una nova planta al Baix Llobregat

Aquest dimecres al matí s’ha col·locat a Viladecans la primera pedra de les noves instal·lacions, que tindran una superfície de 15.500m2 i produiran components d’automoció per a marques com Renault, BMW, Daimler, Porsche, Audi i Ford.

Primera pedra
  • La planta, que entrarà en funcionament el gener de l’any vinent, tindrà capacitat per a més de 210 treballadors, 170 dels quals provinents de dues instal·lacions més petites situades a Gavà, des d’on ha operat els últims anys.
  • El projecte d’inversió d’AAM a Catalunya ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- i l’INCASÒL.

La multinacional nord-americana American Axle & Manufacturing (AAM), una de les empreses líders a nivell internacional en l’àmbit del disseny, l’enginyeria i producció de components per a l’automoció, obrirà una nova planta de fabricació a l’àrea industrial de Ca n’Alemany a Viladecans (Baix Llobregat) amb l’objectiu de consolidar el seu creixement a Europa. Aquest projecte ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment –l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ- i l’INCASÒL.

La planta, que ocuparà una superfície de 15.500m2 amb la previsió d’entrar en funcionament el gener del 2019, produirà components de sistemes de transmissió per a marques com Renault, BMW, Daimler, Porsche, Audi i Ford. Les noves instal·lacions tindran capacitat per a més de 210 treballadors, 170 dels quals provinents de dues instal·lacions més petites situades a Gavà, des d’on ha operat els últims anys.

Aquest dimecres al matí s’ha col·locat la primera pedra d’aquesta nova planta, un acte que ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, l’Executive Director d’AAM, Ivan Martínez, i el Vice President Engine Technologies d’AAM, Ben Schmidt. També hi han assistit el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, entre d’altres autoritats.

Durant la seva intervenció, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, ha agraït AAM per fer “aquesta gran inversió a Catalunya, que compta amb una posició geogràfica estratègica i privilegiada, una base industrial molt sòlida, una economia molt innovadora i oberta al món”. Ferrer també ha  destacat que Catalunya disposa d’un “ecosistema empresarial molt diversificat, que permet a empreses estrangeres instal·lar-se aquí i trobar proveïdors i empreses subministradores”, així com “la capacitat d’atracció de talent internacional i la mà d’obra qualificada”. “És un dels principals reptes que tenim com a Govern: que empreses com AAM trobin treballadors qualificats”, ha assegurat.

De la seva banda, el Vice President Engine Technologies d’AAM, Ben Schmidt, ha destacat que “aquesta nova planta d’AAM serà fonamental per expandir-nos i diversificar-nos a nous clients i nous mercats”. “Produirà elements d’amortiment que redueixin el so i les vibracions del motor, una tecnologia crítica pels vehicles”, ha subratllat.

AAM és una de les principals companyies mundials en l’àmbit del disseny, enginyeria, producció i validació de sistemes de transmissió, metal forming, sistemes de direcció i casting technologies pels mercats de l’automòbil, comercial i industrial. Amb seu a Detroit (Michigan, Estats Units), la multinacional té més de 90 instal·lacions en 17 països i una plantilla que supera els 25.000 treballadors.

La planta, que ocuparà una superfície de 15.500m2 amb la previsió d’entrar en funcionament el gener del 2019

Serveis relacionats