ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La consellera Chacón rep una delegació empresarial xinesa interessada en el sector català de l’automoció

La delegació xinesa amb la consellera Chacón

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha rebut aquest divendres al matí una delegació d’empreses xineses del sector de l’automoció interessades en les oportunitats que presenta Catalunya en l’àmbit del vehicle del futur. La trobada, que s’ha celebrat al Circuit de Barcelona-Catalunya amb motiu de l’organització aquest cap de setmana del Gran Premi de Fórmula 1, ha permès a les multinacionals asiàtiques conèixer els actius amb els que compta Catalunya en el camp del vehicle elèctric, connectat i autònom, així com pel que fa a la indústria.

Durant la reunió de treball s’ha donat a conèixer al grup xinès que Catalunya és la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera el 2018 i 2019 segons el Financial Times, que precisament reconeix Catalunya en la categoria China Engagement. En l’àmbit de l’automoció, s’ha subratllat que 1 de cada 5 vehicles produïts a l’Estat espanyol està fabricat a Catalunya, la regió que aglutina el 23,4% de totes les empreses del sector. El sector de l’automoció a Catalunya genera 143.000 llocs de treball directes i indirectes i factura 23.800 milions d’euros, xifra que representa més del 10% del PIB del país.

El viatge de la delegació xinesa ha estat organitzat per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- en el marc de l’estratègia de posicionament de Catalunya al món en l’àmbit del vehicle del futur i l’atracció d’inversió estrangera en aquest sector. Així, durant tota la setmana, el grup format per una quinzena d’empreses, tant fabricants com productors de components, ha visitat les principals empreses del sector, centres tecnològics i infraestructures d’aquest àmbit.

A banda de la trobada amb aquesta delegació empresarial, la consellera Chacón també ha mantingut una reunió de treball amb una vintena de multinacionals xineses ja establertes a Catalunya. La jornada ha permès a la titular d’Empresa i Coneixement conèixer de primera mà els projectes a Catalunya d’empreses de sectors com les TIC, la logística i l’automoció, entre d’altres.

El sector del vehicle connectat a Catalunya

Precisament aquesta setmana ACCIÓ ha publicat un informe que radiografia el sector del vehicle connectat a Catalunya. Segons el document, elaborat en col·laboració amb Applus+ IDIADA, Catalunya compta amb 71 empreses del sector del vehicle connectat que facturen de manera agregada 4.150 milions d’euros i ocupen 9.720 treballadors directament vinculats a la seva activitat en aquest àmbit.

L’informe avança que el vehicle del futur serà autònom, elèctric, compartit i connectat. En aquest sentit, defineix el vehicle connectat com aquell que intercanvia dades amb la infraestructura i els altres vehicles gràcies al fet d’estar equipat amb tecnologies que li permeten rebre i emetre informació i el situa com el pas previ al vehicle autònom.

Catalunya compta amb 71 empreses del sector del vehicle connectat que facturen de manera agregada 4.150 milions d’euros i ocupen 9.720 treballadors