ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya representa el 60% de les exportacions de joguines i consoles de l’Estat espanyol

Segons càlculs d’ACCIÓ, les vendes de Catalunya a l’exterior d’aquests productes han augmentat un 7% des d’abans de la pandèmia i han superat els 1.200 milions d’euros l’any 2021, assolint el seu rècord històric.

Catalunya representa el 60% de les exportacions de joguines i consoles de l’Estat espanyol
  • França és la primera destinació de les joguines catalanes, amb més de la meitat del total (50,7%), seguit d’Itàlia (21%) i Portugal (5%).
  • Les exportacions de Catalunya d’aquests productes han crescut exponencialment en els darrers anys i s’han multiplicat per cinc des del 2014.

Les exportacions catalanes de joguines i consoles representen el 59,4% del total de les vendes d’aquests productes de l’Estat a l’exterior durant l’any 2021. Segons càlculs d’ACCIÓ, en base a ICEX-Estacom, les exportacions catalanes d’aquest sector han augmentat un 7% respecte el 2019, abans de la pandèmia, i han arribat al seu rècord històric amb un valor de gairebé 1.242 milions d’euros.

D’aquesta manera, Catalunya lidera el rànquing de les vendes de joguines, per davant de Madrid (13,4% del total), el País Valencià (11%), Aragó (5,6%) i el País Basc (4,5%). Quant a les principals destinacions de les joguines catalanes, el primer país de destí és França, amb més de la meitat del total (50,7%). El segueixen Itàlia (21,1%), Portugal (5,3%), Polònia (3,7%) i Alemanya (3,6%).

Pel que fa a aquest 2022, les exportacions catalanes de joguines continuen amb aquesta tendència a l’alça. Fins al mes d’octubre, les darreres dades disponibles, les vendes de joguines i consoles de Catalunya a l’exterior han sumat 903 milions d’euros. Aquesta dada representa el 56% de les vendes de l’Estat a altres països en aquest àmbit.

Creixement exponencial de les vendes de joguets de Catalunya a l’exterior

De fet, les vendes de joguets de Catalunya a l’exterior han experimentat un creixement exponencial en els darrers anys: des del 2014, s’han multiplicat gairebé per cinc, passant de representar 259 milions d’euros als 1.242 registrats el 2021. Aquest creixement, només interromput l’any 2020 a conseqüència de la pandèmia, és superior al que han experimentat les exportacions de l’Estat en matèria de joguines i consoles.

De la mateixa manera, el pes de les exportacions catalanes en aquest àmbit sobre el total estatal també s’ha incrementat notablement en aquest període, ja que el 2014 suposaven el 33,2%, davant del 59,4% que representen el 2021.

Catalunya lidera el rànquing de les vendes de joguines de tot l'Estat

Serveis relacionats

Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització

Supera qualsevol obstacle en els teus processos d'exportació

Recomanador d'oportunitats de negoci internacionals

Troba en tres clics les millors oportunitats a l'exterior

Sectors relacionats