ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Clustermoto i el Leather Cluster Barcelona s’incorporen al programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ

Reunió de clústers

El Clustermoto i el Leather Cluster Barcelona s’han incorporat al programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-. Aquesta iniciativa té per objectiu impulsar l’economia catalana mitjançant l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per impulsar-ne la seva competitivitat, compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment. Ara, amb la integració d’aquestes dues entitats, els 30 clústers que formen part del programa Catalunya Clústers sumen 2.300 empreses, amb una facturació de 74.000 milions d’euros i més de 300.000 treballadors.

El Leather Cluster Barcelona es va crear a mitjan 2018 i ja compta amb més de 40 empreses i entitats de la cadena de valor de la indústria de la pell de Catalunya. Amb un 80% d’exportacions de la producció, el sector de l’adobat de la pell busca ara incorporar nous associats des del món de la ramaderia i la sostenibilitat mediambiental fins a la manufactura o la moda.

Pel que fa a Clustermoto, l’organització engloba 73 empreses i entitats al voltant de la cadena de valor dels vehicles de dues rodes, tant motocicletes com ciclomotors i vehicles lleugers de quatre rodes com els UTV i quadricicles urbans. Té com a objectiu ser un referent tecnològic desenvolupant productes d’oci i mobilitat en els camps del off-road, scooter i vehicles elèctrics.

El programa Catalunya Clústers acompanya els clústers catalans per dur a terme estudis de mercat, fer prospectiva tecnològica dels seus sectors, organitzar viatges a l’estranger per fer benchmarking internacional i tancar projectes de col·laboració entre clústers catalans o amb entitats internacionals, entre d’altres iniciatives. El 71% de les empreses membres de clústers consideren que aquest tipus d’organitzacions genera impacte en la seva competitivitat, mentre que el 98% asseguren que les iniciatives clústers aporten valor al seu sector.

El programa Catalunya Clústers té per objectiu impulsar l’economia catalana mitjançant l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per impulsar-ne la seva competitivitat

Serveis relacionats