ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Mèxic

Automoció i energia, oportunitats d'una economia oberta

Mèxic té una economia molt oberta, orientada en gran part cap a la manufactura, amb una àmplia xarxa d'acords de lliure comerç amb 46 països. Això fa que més del 90 % del seu comerç exterior es faci sota aquestes condicions favorables. Actualment, el país gaudeix d'estabilitat macroeconòmica i política i el seu creixement previst és de l'1,7 %.

Oportunitats de negoci a Mèxic i a l'Amèrica del Nord i Central

Alimentació

Mèxic

Alimentació


La nova cultura del benestar impulsa el consum d'aliments més saludables

Les noves normatives que regulen els etiquetatges dels productes alimentaris marquen el camí cap a l'augment d'una alimentació més saludable.

Desplegar més opcions de La nova cultura del benestar impulsa el consum d'aliments més saludables

El segment de l'alimentació sana ha guanyat rellevància els darrers anys, amb una situació actual on set de cada deu llars estan compromeses amb un estil de vida saludable, segons la consultora Nielsen Mèxic a l’estudi Food Revolution. D'altra banda, atesa la tendència creixent del comerç electrònic, pot augmentar la popularitat dels productes que es pugin transportar fàcilment amb un embalatge adequat.

Amagar més opcions de La nova cultura del benestar impulsa el consum d'aliments més saludables
Logística, e-commerce i distribució

Mèxic

Logística, e-commerce i distribució


Venda online a Mèxic

Les vendes online a Mèxic, principalment de béns de consum, han crescut un 350% durant el 2020 i es preveu que aquesta xifra continuï augmentat.

Desplegar més opcions de Venda online a Mèxic

Marketplaces com Amazon, Mercado Libre o Linio dominen el mercat, però també existeixen altres alternatives que funcionen amb una segmentació de productes específics. Gairebé un 70% de la població té accés a Internet i, d'aquests, un 40% realitza compres en línia.

Amagar més opcions de Venda online a Mèxic
TIC i transformació digital

Mèxic

TIC i transformació digital


Oportunitat d'accelerar la digitalització del país

La recuperació econòmica progressiva, juntament amb la nova versió del tractat comercial, generarà oportunitats per a la indústria de les TI i els serveis tecnològics.

Desplegar més opcions de Oportunitat d'accelerar la digitalització del país

La inclusió d'un capítol exclusiu del T-MEC dedicat al comerç digital farà que Mèxic aposti per impulsar aquest sector i aprofitar les solucions TIC que milloren els processos i la eficiència en les empreses. L'objectiu d'aquest capítol és comptar amb un marc jurídic adequat, que promogui la confiança del consumidor i eviti les barreres al comerç en matèria electrònica.

Amagar més opcions de Oportunitat d'accelerar la digitalització del país
Química i plàstics

Mèxic

Química i plàstics


Necessitat d’especialitats químiques provinents d’altres països

La indústria química mexicana és una activitat productiva molt rellevant al país malgrat que, amb el pas del temps, ha perdut importància en l'economia nacional.

Desplegar més opcions de Necessitat d’especialitats químiques provinents d’altres països

A Mèxic existeix una gran demanda d'especialitats químiques que actualment implica un gran volum d’importacions, fet que genera una balança comercial negativa del sector. Mèxic és el cinquè país en volum d’importacions, fet que indica la necessitat de proveir-se de productes químics provinents d’altres països. Es preveu que el 2020 serà un any de grans reptes per a les empreses químiques mexicanes, motiu pel qual cal fer una gran revisió per trobar accions que permetin augmentar els beneficis i la participació del mercat o participar en nous mercats.

Amagar més opcions de Necessitat d’especialitats químiques provinents d’altres països

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Mèxic: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial