ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Letònia

Un destí per a les exportacions enmig del Bàltic

Letònia és una economia petita on les exportacions sumen més de la meitat del PIB. Tot i això, les importacions són vitals per al país, ja que bona part dels productes que ven a l'exterior requereixen a la vegada de matèries primeres, productes intermedis i maquinària.

Oportunitats de negoci a Letònia i a l'Europa occidental

Materials i matèries primeres

Letònia

Materials i matèries primeres


El prometedor sector forestal de Letònia

El sector forestal és una de les indústries d'exportació més importants de Letònia i les polítiques governamentals destinades a aconseguir un desenvolupament forestal sostenible han donat suport a l'èxit de la indústria.

Desplegar més opcions de El prometedor sector forestal de Letònia

El processament de fusta és el sector industrial més gran de Letònia i representa aproximadament el 20 % de les exportacions de Letònia amb el 80 % de la producció dissenyada específicament per a l'exportació. La indústria local de serradores demostra un gran potencial, però es beneficiaria d'implementacions innovadores tecnològiques, maquinàries i tècniques modernes de gestió i comercialització. Tant les matèries primeres com la mà d'obra estan disponibles a un cost relativament baix.

Amagar més opcions de El prometedor sector forestal de Letònia
Energia i recursos

Suïssa

Energia i recursos


Desenvolupament generalitzat de les energies renovables

Actualment, Suïssa ocupa el lloc 25 de 29 a escala europea per a la producció d’energia eòlica i solar per any i habitant. Hi ha oportunitats a llarg termini corresponents per desenvolupar el potencial de mercat existent.

Desplegar més opcions de Desenvolupament generalitzat de les energies renovables

"Segons l'enquesta del Ministeri suís de l’energia presentada a principis de 2013 sobre la ""importància econòmica de les energies renovables a Suïssa"", les empreses suïsses, amb les seves 22.800 posicions a temps complet, van assolir un valor afegit brut de 4.800 milions de francs, també gràcies a les exportacions. Això correspon al 0,9% del producte interior brut (PIB).
Sorgeixen grans oportunitats en totes les àrees de les energies renovables i, sobretot, en les àrees de les xarxes intel·ligents (dos terços de la xarxa elèctrica suïssa està obsoleta), la fotovoltaica (l’addició anual de sistemes fotovoltaics s’ha de duplicar, com a mínim), la renovació d’edificis amb eficiència energètica i la mobilitat electrònica."

Amagar més opcions de Desenvolupament generalitzat de les energies renovables
TIC i transformació digital

Lituània

TIC i transformació digital


El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial

Actualment hi ha més de 200 empreses de tecnologies financeres operant a Lituània, cosa que el converteix en el segon centre de tecnologies financeres més gran d'Europa per nombre d'empreses amb llicència.

Desplegar més opcions de El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial

En 2016, el Banc de Lituània va llançar el seu pla d'acció per atraure les empreses emergents financeres, amb un enfocament especial en el sector de pagaments i transferències utilitzant tecnologia de cadena de blocs. Això va resultar en un augment important en el nombre d'empreses de tecnologies financeres, especialment les de pagaments i transferències, que representen el 43 %. De fet, el 2018, Lituània va ser el segon país que més llicències de diners electrònics va emetre, només per darrere del Regne Unit. Entre les causes principals d'aquest creixement, destaca el passaport europeu, document que possibilita a les empreses de tecnologies financeres registrades a Lituània operar en tots els països de la Unió Europea.

Amagar més opcions de El sector de tecnologies financeres lituà creix de manera exponencial
Logística, e-commerce i distribució

França

Logística, e-commerce i distribució


Digitalització del comerç tradicional

El novembre del 2020, el govern francès ha anunciat un pressupost de 100 milions d’euros destinat a la digitalització del comerç independent, amb l’objectiu de digitalitzar el 50% de les empreses.

Desplegar més opcions de Digitalització del comerç tradicional

El sector retail està fortament lligat a l'e-commerce i el context actual posa de relleu la necessitat de digitalització del comerç tradicional. En el retail de major dimensió, les tendències giren entorn de la IA, el big data i la RV per a la hiperpersonalització de productes i la millora del procés de compra. També prenen importància nous conceptes com el pagament invisible/automatitzat (a través del mòbil o contactless), el comerç conversacional, l'entrega prèmium o ecològica de productes i la robotització dels magatzems.

Amagar més opcions de Digitalització del comerç tradicional

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?