ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Química i plàstics

Xina

Química i plàstics


La Xina és un actor important en la indústria química de tot el món

El sector químic és el cinquè més important de la Xina i representa el 3,5% de la producció nacional, al voltant d’1,5 bilions de dòlars. La Xina és el vuitè i el dotzè país importador i exportador de productes químics a tot el món.

Desplegar més opcions de La Xina és un actor important en la indústria química de tot el món

La política Made in China 2025 del govern xinès està donant prioritat a una sèrie d'indústries d'alta tecnologia per al desenvolupament. Les adreces estratègiques que indica podrien estimular certs mercats finals, com l'aeroespacial, l'electrònica, els vehicles elèctrics (EV) i les bateries, cosa que, al seu torn, podria crear oportunitats per expandir la producció a la Xina d'una gamma de productes químics més sofisticats. S'està adoptant l’R+D a tota la indústria química, com ara enzims, catàlisi, nanomaterials i materials de bateria.

Amagar més opcions de La Xina és un actor important en la indústria química de tot el món
Electrònica i electricitat

Hong Kong

Xina

Electrònica i electricitat


Líder asiàtic en la indústria electrònica

La presència de milers d'empreses del sector, tant internacionals com locals, fan de Hong Kong un dels principals centres mundials de la indústria electrònica.

Desplegar més opcions de Líder asiàtic en la indústria electrònica

Hong Kong ofereix un entorn ideal per al desenvolupament de l'electrònica amb una base molt bona per a la investigació, una protecció rigorosa de la propietat intel·lectual i xarxes excel·lents de comunicació i distribució per a la cadena de valor. Ofereix així noves oportunitats per a empreses que estan intentant trobar oportunitats per expandir el seu mercat.

Amagar més opcions de Líder asiàtic en la indústria electrònica
Alimentació

Xina

Alimentació


La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

El 2019, el valor importat arriba a 90,81 bilions de dòlars, un increment del 23,4% respecte a l'any anterior (72,47 bilions de dòlars).

Desplegar més opcions de La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

Els aliments importats deixen de ser productes de luxe i ocupen el 10% del costat total d'aliments per a la meitat de consumidors del país. El comerç electrònic s'ha convertit en el canal de distribució principal, amb la qual cosa la venda d'aliments importats es va estenent cap a les ciutats de l'interior del país. Com a resposta al creixement de la demanda, empreses xineses comencen a obrir "punts de compra" en diferents països d'origen.
Espanya s'ha convertit en el primer país proveïdor de carn porcina que el 2020 exporta a la Xina 961.500 tones, el 9,7% de tota la importació xinesa.

Amagar més opcions de La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Xina

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2020 la Xina manté la primera posició mundial, amb 25.330.000 vehicles venuts (+2%). La Xina també és el primer país en la fabricació i venda de vehicles de nova energia (NEV), que arriben a 1.360.000 unitats.

Desplegar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2020, el govern xinès publica el New Energy Vehicle Industry Development Plan (2021-2035). L'objectiu de la primera fase (fins al 2025) és que la venda de NEV representi el 20% de la venda total de vehicles.
La Xina reforçarà l'R+D en la nova generació de bateries, el motor d'accionament, el sistema operatiu, la reducció de consum energètic (12 kW/100 km), el control sobre el cicle de vida i el reciclatge de bateries, així com la reformació d'instal·lacions de recàrrega.
Es reforçarà l'R+D per a vehicles connectats aplicant les tecnologies de percepció de fusió en entorns complexos, decisió i control intel·ligents, disseny del sistema CPS, el mapa i posicionament, sistema V2X i computació intel·ligent a bord, etc.

Amagar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial