ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Automoció, moto i mobilitat lleugera

Xina

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2021 la Xina ha mantingut la primera posició mundial amb 26,08 milions de vehicles fabricats (+ 3.4 %) i 26,27 milions de venuts (+ 3.8 %).

Desplegar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2021 s'ha posat fi a la baixada de fabricació i venda dels últims tres anys.
Les marques nacionals han aconseguit grans progressos en qualitat, seguretat i tecnologia. Gràcies a això, les marques nacionals han representat el 44,4 % de la venda de cotxes de passatger el 2021.
El major creixement ha correspost a vehicles de nova energia. Amb 3,54 milions de cotxes fabricats i 3,52 milions de venuts, el creixement interanual ha arribat al 160 %.
La Xina s'ha convertit en el tercer país exportador del món. El 2021 l'exportació xinesa ha superat els 2 milions de vehicles, d'entre els quals mig milió corresponen a cotxes de nova energia. El 2021 l'exportació xinesa de cotxes elèctrics a Europa s'ha incrementat un 200 %.

Amagar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils
TIC i transformació digital

Xina

TIC i transformació digital


El sector de les TIC és un dels més dinàmics de l'economia xinesa

A mesura que el mercat de les TIC de la Xina es desenvolupi, el creixement futur es veurà impulsat per la integració de les tecnologies de les TIC a les indústries tradicionals i la seva transformació.

Desplegar més opcions de El sector de les TIC és un dels més dinàmics de l'economia xinesa

El big data industrial i l’Internet industrial són dos esforços importants alineats amb la iniciativa Made in China 2025 de la Xina. L’Internet dels vehicles (IOV) i els vehicles intel·ligents serà un altre subsector emergent amb el desenvolupament i la integració de plataformes intel·ligents / sistemes operatius de vehicles, tecnologies d'intel·ligència artificial i 5G. La realitat virtual, la realitat augmentada i la intel·ligència artificial són àrees tecnològiques emergents en las quals la Xina se centra. Els semiconductors i els equips de fabricació de semiconductors estan atraient moltes inversions per reduir la dependència de les importacions internacionals i desenvolupar una indústria autòctona de semiconductors a la Xina.

Amagar més opcions de El sector de les TIC és un dels més dinàmics de l'economia xinesa
Electrònica i electricitat

Hong Kong - Xina

Xina

Electrònica i electricitat


Líder asiàtic en la indústria electrònica

La presència de milers d'empreses del sector, tant internacionals com locals, fan de Hong Kong un dels principals centres mundials de la indústria electrònica.

Desplegar més opcions de Líder asiàtic en la indústria electrònica

Hong Kong ofereix un entorn ideal per al desenvolupament de l'electrònica amb una base molt bona per a la investigació, una protecció rigorosa de la propietat intel·lectual i xarxes excel·lents de comunicació i distribució per a la cadena de valor. Ofereix així noves oportunitats per a empreses que estan intentant trobar oportunitats per expandir el seu mercat.

Amagar més opcions de Líder asiàtic en la indústria electrònica
Alimentació

Xina

Alimentació


La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

El 2020, el valor importat ha arribat fins als 98,25 milers de milions de dòlars, un increment del 21,7 % respecte a l'any anterior (80,73 bilions de dòlars).

Desplegar més opcions de La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

Els aliments importats deixen de ser productes de luxe i representen el 10 % del cost total en alimentació de la meitat dels consumidors del país. El comerç electrònic s'ha convertit en el principal canal de distribució, amb la qual cosa la venda d'aliments importats es va estenent cap a les ciutats de l'interior del país. Com a resposta a la creixent demanda, algunes empreses xineses han començat a obrir "punts de compra" a diferents països d'origen.
Espanya s'ha convertit en el primer país proveïdor de carn porcina i d'oli d'oliva a la Xina. El 2021, Espanya va exportar 2.891,91 milions de USD en carn porcina i 138,12 milions de USD en oli d'oliva, un increment del 15,22 % i del 22,97 % respecte a l'any 2020.

Amagar més opcions de La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial