ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Energia i recursos

Hong Kong

Xina

Energia i recursos


Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2

El pla d’acció climàtic 2030+ de Hong Kong estableix l’objectiu d’emissions de carboni per al 2030 i vol reduir la intensitat de carboni de Hong Kong en un 65-70% el 2030, equivalent a una reducció absoluta del 26% al 36%.

Desplegar més opcions de Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2

Les principals actuacions previstes són: reduir la generació d’electricitat a base de carbó, aplicar energies renovables a una escala cada vegada més gran, fer que la infraestructura i els edificis siguin més eficients energèticament, millorar el transport públic, "refrescar" la ciutat mitjançant mesures com ara el disseny eòlic de l'entorn i associar-se amb els agents, innovadors i experts del sector per fer front al canvi climàtic a llarg termini.

A més, el pla demana no només la feina del govern, sinó també la participació de les empreses i de la comunitat, i hauria de proporcionar oportunitats de negoci a les empreses que tinguin solucions d'eficiència energètica i energies netes.

Amagar més opcions de Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2
Maquinària i béns d'equip

Xina

Maquinària i béns d'equip


Metal·lúrgia al mercat Xinès

La metal·lúrgia i els productes metàl·lics, en tractar-se d'un sector transversal, generen oportunitats per a les empreses catalanes en diversos sectors.

Desplegar més opcions de Metal·lúrgia al mercat Xinès

"Tot i que la Xina és el primer país productor d'acer (996 milions de tones, el 53,3% de la producció mundial total d'acer cru el 2019), la Xina no té autosuficiència d'acer especial, fonamental per als sectors industrials com la maquinària i els béns d'equip, automoció i aviació, equipament ferroviari, electricitat i petroquímica. La importació xinesa d'acer especial el 2018 són 4 milions de tones per un valor de 7 bilions de dòlars.

La Xina busca tecnologies per elevar el nivell qualitatiu de l'acer especial i transformar el procés industrial perquè sigui més ecològic (reducció del consum energètic i la contaminació mediambiental)".

Amagar més opcions de Metal·lúrgia al mercat Xinès
Mobilitat sostenible

Xina

Mobilitat sostenible


La Xina, país rècord en vendes de vehicles elèctrics

Segons el Ministeri d’Indústria i Tecnologia Informàtica xinès, en els pròxims anys es preveu posar fi als cotxes de combustibles fòssils. Per assolir aquest objectiu, el govern xinès està promovent les inversions en New Energy Vehicles (NEV).

Desplegar més opcions de La Xina, país rècord en vendes de vehicles elèctrics

La normativa publicada recentment, que limita el creixement de la producció d’automòbils tradicionals, fomenta la producció de NEV en empreses sòlides i competitives. La venda de NEV el 2019 són 1,2 milions, la primera posició del món. L'objectiu per al 2025 consisteix en què els NEV ocupin un 20 % de la producció y venda total de vehicles. La nova tendència ha generat una cadena industrial totalment diferent: des de bateries a altres tecnologies com sensors, visió per ordinador, HD mapping, xips d’IA, algoritmes, V2X i conducció automàtica. L'aposta per desenvolupar el sector dels vehicles elèctrics presenta oportunitats per a empreses innovadores del sector.

Amagar més opcions de La Xina, país rècord en vendes de vehicles elèctrics
Maquinària i béns d'equip

Xina

Maquinària i béns d'equip


Xina busca actualitzar la indústria de la maquinària

El 2019, la facturació total del sector arriba a 38,058 bilions de iuans (5,070 bilions d'euros) i representa un terç del total mundial.

Desplegar més opcions de Xina busca actualitzar la indústria de la maquinària

Les 8 àrees establertes en el XIII Pla Quinquennal per al desenvolupament d'equips d'alta gamma són: equips aeroespacials, equips d'enginyeria marina i vaixells d'alta tecnologia, equips avançats de transport ferroviari, màquines eina CNC d'alta gamma, robots industrials, maquinària agrícola moderna, equip mèdic d'alt rendiment i equips integrals de la indústria química.

Amagar més opcions de Xina busca actualitzar la indústria de la maquinària

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial