ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Electrònica i electricitat

Xina

Electrònica i electricitat


La Xina inicia la nova era d'electrificació d'alt nivell

Les noves indústries com a vehicle elèctric i big data, així com les necessitats ecològiques, exigeixen a la Xina iniciar la nova era d'electrificació d'alt nivell.

Desplegar més opcions de La Xina inicia la nova era d'electrificació d'alt nivell

L'objectiu per a l'any 2025 és que l'energia elèctrica arribi a 2.800 milions de kW. El 27% (més de 700 milions de kW) correspondrà a les energies renovables com ara eòlica, fotovoltaica i hidràulica.
Per a l'any 2035, l'energia elèctrica arribarà a 3.800 milions de kW i les energies renovables representaran el 32% (1.200 milions de kW).
Per assolir aquests objectius, la Xina ha de trobar urgentment solucions tecnològiques per construir xarxes elèctriques més segures, més eficients i més intel·ligents.

Amagar més opcions de La Xina inicia la nova era d'electrificació d'alt nivell
Alimentació

Xina

Alimentació


La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

El 2020, el valor importat ha arribat fins als 98,25 milers de milions de dòlars, un increment del 21,7% respecte a l'any anterior (80,73 bilions de dòlars).

Desplegar més opcions de La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

Els aliments importats deixen de ser productes de luxe i representen el 10% del cost total en alimentació de la meitat dels consumidors del país. El comerç electrònic s'ha convertit en el principal canal de distribució, amb la qual cosa la venda d'aliments importats es va estenent cap a les ciutats de l'interior del país. Com a resposta a la creixent demanda, algunes empreses xineses han començat a obrir "punts de compra" a diferents països d'origen.

Espanya s'ha convertit en el primer país proveïdor de carn porcina i d'oli d'oliva a la Xina. El 2021, Espanya va exportar 2.891,91 milions de USD en carn porcina i 138,12 milions de USD en oli d'oliva, un increment del 15,22% i del 22,97% respecte a l'any 2020.

Amagar més opcions de La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments
Energia i recursos

Xina

Energia i recursos


Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

Les creixents necessitats energètiques de la Xina es cobreixen cada vegada més amb energies renovables, gas natural i electricitat, mentre que la demanda de carbó es redueix.

Desplegar més opcions de Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

L'increment de l'ús d'energies renovables i el suport que reben per part de les polítiques públiques contribueixen a reduir els costos d'implementació. L'energia solar fotovoltaica és la manera més econòmica de generar electricitat a la Xina. També augmenta l'ús directe d'energies renovables en sectors d'ús final, a través de la bioenergia en la indústria, la solar i tèrmica per a la calefacció, i els biocombustibles per al transport. El 2040, l'electricitat s'haurà convertit en la principal font de consum d'energia final a la Xina. Des de finals de 2020 ja supera el carbó i no tardarà gaires anys a superar el petroli.

Amagar més opcions de Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món
Química i plàstics

Xina

Química i plàstics


La Xina és un actor important en la indústria química de tot el món

El sector químic és el cinquè més important de la Xina i representa el 3,5% de la producció nacional, al voltant d’1,5 bilions de dòlars. La Xina és el vuitè i el dotzè país importador i exportador de productes químics a tot el món.

Desplegar més opcions de La Xina és un actor important en la indústria química de tot el món

La política Made in China 2025 del govern xinès està donant prioritat a una sèrie d'indústries d'alta tecnologia per al desenvolupament. Les adreces estratègiques que indica podrien estimular certs mercats finals, com l'aeroespacial, l'electrònica, els vehicles elèctrics (EV) i les bateries, cosa que, al seu torn, podria crear oportunitats per expandir la producció a la Xina d'una gamma de productes químics més sofisticats. S'està adoptant l’R+D a tota la indústria química, com ara enzims, catàlisi, nanomaterials i materials de bateria.

Amagar més opcions de La Xina és un actor important en la indústria química de tot el món

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial