ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Laos

Una economia asiàtica en creixement veloç

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a Laos

Oportunitats de negoci a Laos, al sud-est asiàtic i a Oceania

Energia i recursos

Laos

Energia i recursos


Laos aspira a exportar energia elèctrica als seus veïns

El sector de l'energia ha actualitzat les seves capacitats instal·lades i generadores amb la finalització d'una gran quantitat de noves centrals elèctriques en els últims anys. La major part de la inversió prové d'empreses estrangeres.

Desplegar més opcions de Laos aspira a exportar energia elèctrica als seus veïns

El sector energètic va marcar augmentar la capacitat instal·lada a uns 9.152,9 MW el 2019. Fins al moment, Laos té 57 plantes que inclouen 49 centrals hidroelèctriques, una central de lignit, cinc plantes solars i dues plantes que generen electricitat a partir de residus, de les quals 10 són responsabilitat de l'empresa estatal Électricité du Laos (EDL), altres 10 projectes pertanyen a EDL-Generation Public Company (EDL-GEN) i els 37 projectes restants pertanyen a productors d'energia independents (IPP). Dels 33.487 milions de kWh esperats el 2019, té com a objectiu exportar uns 25.625 milions de kWh a mercats d'exportació com Tailàndia, el Vietnam, Malàisia, Cambodja i Birmània.

Amagar més opcions de Laos aspira a exportar energia elèctrica als seus veïns
Altres indústries del transport

Singapur

Altres indústries del transport


Singapur, emplaçament ideal per a proves pilot en transport

Amb 728 km² de superfície i vora 6 milions de persones, Singapur prioritza tota solució que garanteixi o augmenti l'eficiència en el transport de persones i mercaderies.

Desplegar més opcions de Singapur, emplaçament ideal per a proves pilot en transport

No és estrany, per tant, que Singapur sigui la seu de Grab, un dels 6 unicorns del país i on s'estiguin fent proves amb tot tipus de noves solucions: des de sistemes compartits de bicicletes fins a vehicles autònoms, solucions de lliurament d'últim quilòmetre o enviament de productes a través de drons.

Amagar més opcions de Singapur, emplaçament ideal per a proves pilot en transport
Alimentació

Vietnam

Alimentació


Noves tendències en el sector de l'alimentació i les begudes

Una població jove i oberta, una major urbanització i el ràpid creixement de la renda disponible desperten l'interès en productes de consum alimentari internacionals.

Desplegar més opcions de Noves tendències en el sector de l'alimentació i les begudes

Addicionalment, els consumidors urbans vietnamites se sofistiquen progressivament i donen preferència a les compres en línia i als supermercats per sobre dels mercats tradicionals, així com a la compra de qualitat i amb informació sobre l'origen del producte per protegir la seva salut.

Amagar més opcions de Noves tendències en el sector de l'alimentació i les begudes
Energia i recursos

Malàisia

Energia i recursos


Malàisia dona impuls a les energies renovables

El Malaysia Renewable Energy Roadmap té per objectiu augmentar les energies renovables en el conjunt de capacitat instal·lada, del 31 % el 2025 al 40 % el 2035. El 2021 van ser d'un 20 %.

Desplegar més opcions de Malàisia dona impuls a les energies renovables

La capacitat hidroelèctrica és la principal font renovable, i es reforçarà amb el projecte hidroelèctric de Baleh (1.285 MW), previst per al 2026. No obstant això, s'espera que el creixement de la capacitat solar sigui encara superior, i, per tant, el principal contribuïdor al creixement. El Govern anima també a explorar l'ús de tecnologies com ara les granges solars flotants i els projectes de transformació de residus en energia.

Amagar més opcions de Malàisia dona impuls a les energies renovables

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sud-est asiàtic i Oceania: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial