ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

L'automoció, un dels principals motors de Catalunya

Oportunitats de negoci sobre automoció, moto i mobilitat lleugera

Alemanya

Alemanya

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Processos digitals d'automoció, bateries i subcontractació industrial

Demanda d'empreses d'automoció tradicionals (interessades en la subcontractació industrial) i innovadores (necessitades de materials intel·ligents i noves solucions químiques per a bateries d'automoció).

Desplegar més opcions de Processos digitals d'automoció, bateries i subcontractació industrial

El mercat d'automoció és un mercat global que es troba en un entorn molt canviant i incert, i les empreses necessiten identificar solucions innovadores que els permetin mantenir la competitivitat, tant a nivell tecnològic com de model de negoci. A Alemanya hi ha un interès especialment gran en solucions químiques per a bateries de cotxe elèctric i en materials intel·ligents i, alhora, moltes empreses segueixen necessitant la col·laboració d'empreses subcontractistes industrials per obtenir reduccions en costos i avantatges logístics.

Amagar més opcions de Processos digitals d'automoció, bateries i subcontractació industrial
Sud-àfrica

Sud-àfrica

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement

Sud-àfrica produeix uns 600.000 vehicles l'any, sobretot cotxes i vehicles comercials, i el Govern sud-africà espera incrementar aquesta xifra en els pròxims anys.

Desplegar més opcions de Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement

La Naamsa (Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils de Sud-àfrica) va presentar el maig del 2021 que la despesa de capital total dels principals fabricants d’automòbils al país va assolir el màxim històric de 550.000 milions d'euros el 2020. Els principals membres de l'associació són OEM, com BMW, Ford, Mercedes, Toyota o Nissan; totes tenen plantes de producció al país. Tot i que trobem una indústria local competitiva, les empreses catalanes especialitzades en el sector poden trobar oportunitats gràcies a les importants inversions que s'estan duent a terme, sobretot les empreses TIER2 i TIER3 que treballin amb els mateixos clients internacionals en altres parts del món.

Amagar més opcions de Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement
Xina

Xina

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2020 la Xina manté la primera posició mundial, amb 25.330.000 vehicles venuts (+2%). La Xina també és el primer país en la fabricació i venda de vehicles de nova energia (NEV), que arriben a 1.360.000 unitats.

Desplegar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2020, el govern xinès publica el New Energy Vehicle Industry Development Plan (2021-2035). L'objectiu de la primera fase (fins al 2025) és que la venda de NEV representi el 20% de la venda total de vehicles.
La Xina reforçarà l'R+D en la nova generació de bateries, el motor d'accionament, el sistema operatiu, la reducció de consum energètic (12 kW/100 km), el control sobre el cicle de vida i el reciclatge de bateries, així com la reformació d'instal·lacions de recàrrega.
Es reforçarà l'R+D per a vehicles connectats aplicant les tecnologies de percepció de fusió en entorns complexos, decisió i control intel·ligents, disseny del sistema CPS, el mapa i posicionament, sistema V2X i computació intel·ligent a bord, etc.

Amagar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils
França

França

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Vehicle del futur: elèctric, d'hidrogen i autònom

El govern francès ha engegat el 2020 un pla de 8.000 milions d'euros per accelerar la transformació del sector de l'automòbil.

Desplegar més opcions de Vehicle del futur: elèctric, d'hidrogen i autònom

El pla finança principalment mesures per desenvolupar el cotxe elèctric i també inclou mesures de suport a l'R+D en el sector per a projectes com la fabricació de sistemes d’hidrogen o de components electrònics fabricats fins ara a Àsia. Dona suport a les inversions en la modernització del sector de l’automòbil per ajudar les empreses a guanyar competitivitat mitjançant l'acceleració de les inversions en automatització i digitalització dels seus processos industrials.

Amagar més opcions de Vehicle del futur: elèctric, d'hidrogen i autònom

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Automoció, moto i mobilitat lleugera: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial