ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

La indústria de l'automoció, un dels principals motors de Catalunya

Activitats i missions del sector de l'automoció, la moto i la mobilitat lleugera

Consulta la informació d'activitats anteriors

Divendres, 30 setembre 2022

Oportunitats de negoci de la indústria de l'automoció, moto i mobilitat lleugera

Sud-àfrica

Sud-àfrica

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement

Sud-àfrica produeix uns 600.000 vehicles l'any, sobretot cotxes i vehicles comercials, i el Govern sud-africà espera incrementar aquesta xifra en els pròxims anys.

Desplegar més opcions de Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement

La Naamsa (Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils de Sud-àfrica) va presentar el maig del 2021 que la despesa de capital total dels principals fabricants d’automòbils al país va assolir el màxim històric de 550.000 milions d'euros el 2020. Els principals membres de l'associació són OEM, com BMW, Ford, Mercedes, Toyota o Nissan; totes tenen plantes de producció al país. Tot i que trobem una indústria local competitiva, les empreses catalanes especialitzades en el sector poden trobar oportunitats gràcies a les importants inversions que s'estan duent a terme, sobretot les empreses TIER2 i TIER3 que treballin amb els mateixos clients internacionals en altres parts del món.

Amagar més opcions de Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement
Mèxic

Mèxic

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Mèxic té el motor en marxa

Mèxic és el cinquè fabricant d'autoparts del món. Les grans OEMs estan presents per tot el territori mexicà, amb producció però també amb centres d'R+D.

Desplegar més opcions de Mèxic té el motor en marxa

Per aquest motiu, les empreses catalanes proveïdores del sector de l'automoció per a OEM, TIER 1, TIER 2 o TIER 3 tenen oportunitats al mercat mexicà, ja que la demanda d'autoparts i serveis per al sector és molt alta. En general, els clients sol·liciten que es produeixi al país, per la qual cosa han de considerar tenir presència comercial i/o dur-hi a terme algun procés productiu.

Amagar més opcions de Mèxic té el motor en marxa
Xina

Xina

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2020 la Xina manté la primera posició mundial, amb 25.330.000 vehicles venuts (+2%). La Xina també és el primer país en la fabricació i venda de vehicles de nova energia (NEV), que arriben a 1.360.000 unitats.

Desplegar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2020, el govern xinès publica el New Energy Vehicle Industry Development Plan (2021-2035). L'objectiu de la primera fase (fins al 2025) és que la venda de NEV representi el 20% de la venda total de vehicles.
La Xina reforçarà l'R+D en la nova generació de bateries, el motor d'accionament, el sistema operatiu, la reducció de consum energètic (12 kW/100 km), el control sobre el cicle de vida i el reciclatge de bateries, així com la reformació d'instal·lacions de recàrrega.
Es reforçarà l'R+D per a vehicles connectats aplicant les tecnologies de percepció de fusió en entorns complexos, decisió i control intel·ligents, disseny del sistema CPS, el mapa i posicionament, sistema V2X i computació intel·ligent a bord, etc.

Amagar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils
Hongria

Hongria

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La indústria de l'automoció a Hongria

Hongria s'ha convertit, durant els últims anys, en l'objectiu primordial d'inversions a Europa, amb inversions d'Opel, Suzuki, Audi i Mercedes, i és actualment el principal impulsor de la producció industrial al país.

Desplegar més opcions de La indústria de l'automoció a Hongria

La indústria de l'automòbil a Hongria dona feina a 175.000 treballadors en més de 900 empreses i suposa ja el 20% de les exportacions del país. Això brinda interessants oportunitats per a pimes i proveïdors del sector d'automoció, equipament, serveis connexos, així com en l'àmbit de la innovació en noves tècniques i processos de fabricació, materials, ús eficient de l'energia, etc.

Amagar més opcions de La indústria de l'automoció a Hongria

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

El sector de l'automoció, la moto i la mobilitat lleugera: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial