ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

La indústria de l'automoció, un dels principals motors de Catalunya

Oportunitats de negoci del sector d'automoció, moto i mobilitat lleugera

Canadà

Canadà

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Missió del Toronto Board of Trade a Barcelona (Smart City)

Des de 2018, el Govern del Canadà destina 300 milions de CAD, per a un període d'11 anys, a Smart City. Hi ha moltes inversions en aquest camp al Canadà, i cada cop hi ha més projectes d'innovació oberta oberts a empreses internacionals.

Desplegar més opcions de Missió del Toronto Board of Trade a Barcelona (Smart City)

El 2019, ACCIÓ i Polítiques Digitals van signar un acord amb el Toronto Board of Trade en el marc de la Smart City Expo. Dins d'aquest acord, hi havia una sèrie d'activitats planificades cada any. El 2023, està previst que una delegació de Toronto viatgi a Barcelona. Es preveuen una sèrie de visites de grups, reunions individuals i l'assistència a l'esdeveniment de la Smart City Barcelona al novembre de 2023.

Amagar més opcions de Missió del Toronto Board of Trade a Barcelona (Smart City)
República Txeca

República Txeca

Automoció, moto i mobilitat lleugera


El sector de l'automoció i de moto a la República Txeca

La indústria de l'automoció concentra unes 800 empreses i dona feina directa a unes 150.000 persones. 55 dels 100 principals proveïdors de primer nivell hi tenen almenys una planta de producció.

Desplegar més opcions de El sector de l'automoció i de moto a la República Txeca

Els principals fabricants d'equips originals (FED) presents al país són: Škoda, TPCA, Hyundai, Tata Trucks, Iveco Bus i SOR Libchavy. La ubicació al cor d'Europa, una infraestructura logística adequada i l'accés a 9 universitats tècniques amb 20.000 llicenciats cada any juntament amb incentius estatals que permeten cobrir fins a un 25 % de costos elegibles representen una possibilitat molt atractiva per a les empreses estrangeres.

Amagar més opcions de El sector de l'automoció i de moto a la República Txeca
França

França

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Electrificació dels vehicles

El nou pla d'inversió per a la competitivitat del Govern francès, France 2030, preveu produir 2 milions de vehicles elèctrics i híbrids a França l'any 2030, a més del pla de recuperació ja engegat el 2021.

Desplegar més opcions de Electrificació dels vehicles

La creació de 3 gigafactories de bateries i la instal·lació de 7 milions de punts de recàrrega públics i privats d'aquí al 2030 seran necessaris per a acompanyar aquesta transició. El pla de recuperació finança principalment mesures per al desenvolupament del cotxe elèctric i també inclou mesures de suport a l'R+D en el sector per a projectes com la fabricació de sistemes d’hidrogen o de components electrònics fabricats fins ara a l'Àsia. Dóna suport a les inversions en la modernització del sector de l’automòbil per ajudar les empreses a guanyar competitivitat mitjançant l'acceleració de les inversions en automatització i digitalització dels seus processos industrials.

Amagar més opcions de Electrificació dels vehicles
Noruega

Noruega

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Noruega, el país amb la mobilitat més sostenible del món

Amb 5,2 milions d'habitants, és el país amb major propietat de vehicles elèctrics per càpita al món i Oslo és reconeguda com la capital dels vehicles elèctrics.

Desplegar més opcions de Noruega, el país amb la mobilitat més sostenible del món

Oslo, distingida amb el títol d’European Green Capital 2019 per la Comissió Europea, preveu prohibir la venda de vehicles amb motor de combustió a partir de 2025, per tal d'assolir els seus ambiciosos objectius mediambientals, que inclouen la reducció d'un 50% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a partir del 2020 per aconseguir una petjada de carboni zero el 2050.

Amagar més opcions de Noruega, el país amb la mobilitat més sostenible del món

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sector d'automoció, moto i mobilitat lleugera: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial