ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

La revolució de les fàbriques intel·ligents

Oportunitats de negoci vinculades a la Indústria 4.0

Estats Units

Estats Units

Indústria 4.0


Creixement de la indústria 4.0 als Estats Units

La indústria 4.0 dels Estats Units creixerà aproximadament un 12,9% durant el període 2016-2023, i el segment IoT d’aquesta indústria creixerà un 14%.

Desplegar més opcions de Creixement de la indústria 4.0 als Estats Units

Hi ha 2.888 empreses als Estats Units que constitueixen el sector de l’IoT. Aquestes empreses donen treball a 342.000 empleats, han recaptat 125.000 milions de dòlars de fons i han creat un valor de 613.000 milions. Els sectors on els inversors i els emprenedors estan apostant són la IA, connected home, healthcare i la RV/RA.

Amagar més opcions de Creixement de la indústria 4.0 als Estats Units
Regne Unit

Regne Unit

Indústria 4.0


Transformació i digitalització de la indústria al Regne Unit

Al Regne Unit, la producció representa un 11% de l'economia, però fins a un 54% de les exportacions. Anglaterra ha fet de la modernització del sistema productiu un dels aspectes clau de la seva estratègia postbrèxit.

Desplegar més opcions de Transformació i digitalització de la indústria al Regne Unit

Es vol augmentar la introducció de tecnologia 4.0 als centres productius, mitjançant tecnologies digitals per guanyar en productivitat, qualitat i flexibilitat. Això crea oportunitats en sistemes de fabricació 4.0: robòtica «intel·ligent», impressió 3D, intel·ligència artificial i anàlisi de dades, entre d'altres. Centres com l'AMRC (Advanced Manufacturing Research Centre), part de la High Value Manufacturing Catapult, són al capdavant d'aquesta missió.

Amagar més opcions de Transformació i digitalització de la indústria al Regne Unit
Hong Kong

Hong Kong

Indústria 4.0


La indústria 3D a Xina i Hong Kong experimenta un creixement extraordinari

La Xina és la força més important del creixement de la impressió 3D a Àsia, gràcies a l'enorme suport del govern. S’espera que el mercat de la impressió 3D a la Xina, incloent Hong Kong, creixi un 21,6% anual els propers 5 anys.

Desplegar més opcions de La indústria 3D a Xina i Hong Kong experimenta un creixement extraordinari

Actualment, la Xina és el tercer mercat d’impressió 3D més gran del món, després dels Estats Units i Europa occidental. El 2019, la despesa del país va ser de prop de 2.900 milions de dòlars. Hong Kong, promotora també d'aquesta indústria, ofereix un entorn ideal per al desenvolupament d’aquest sector amb una base molt bona per a la investigació, el talent local format ja en impressió 3D, una protecció rigorosa de la propietat intel·lectual i xarxes excel·lents de comunicació i distribució per a la cadena de valor. Hong Kong ofereix noves oportunitats per a empreses que estan intentant trobar oportunitats per expandir el seu mercat.

Amagar més opcions de La indústria 3D a Xina i Hong Kong experimenta un creixement extraordinari
Israel

Israel

Indústria 4.0


Solucions IoT per a diversos àmbits

Israel s'està convertint en un centre mundial d'IoT. Actualment hi ha al voltant de 369 empreses i startups en una infinitat de mercats, com ara agrotech, assistència sanitària, transport, llars intel·ligents i productes de consum.

Desplegar més opcions de Solucions IoT per a diversos àmbits

Les empreses israelianes ofereixen solucions industrials IoT en diversos àmbits com ara optimització de processos, seguretat cibernètica, optimitzacions logístiques, robòtica, salut i seguretat, sensors i plataformes. L'ecosistema IoT israelià proporciona una gran oportunitat per a les empreses i els inversors catalans que busquen implementar solucions avançades i formar part de la revolució de la Indústria 4.0.

Amagar més opcions de Solucions IoT per a diversos àmbits

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Indústria 4.0: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial

El projecte europeu AI REGIO, cofinançat pel programa HORIZON 2020, pretén establir el marc per millorar el suport a les pimes industrials europees en la seva transformació digital vinculada a la Intel·ligència Artificial.

L’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge mutu entre nou regions industrials punteres a Europa, amb la participació activa de representats públics i privats del sector optimitzarà la implementació de la RIS3CAT en aquest àmbit estratègic, gràcies al projecte europeu S34GROWTH, cofinançat pel programa INTERREG EUROPE.