ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Un sector dinàmic i internacional

Oportunitats de negoci vinculades a la logística, l'e-commerce i la distribució

Xina

Xina

Logística, e-commerce i distribució


La indústria logística de la Xina avança

La indústria logística xinesa ha experimentat un gran progrés en diversos àmbits, inclosa la tecnologia exprés del comerç electrònic, infraestructures a l'estranger, xarxa logística, innovació tecnològica i eficiència.

Desplegar més opcions de La indústria logística de la Xina avança

Tenint en compte que la logística representa al voltant del 14% del PIB de la Xina, les millores logístiques s'han convertit en una de les principals prioritats econòmiques. Una manera d’abordar el repte és la “logística intel·ligent”, com ara camions autònoms, la integració de formes de transport multimodals, la intel·ligència artificial, l’anàlisi predictiva i l’automatització. Les empreses logístiques prioritzen els seus serveis per al comerç electrònic. Els suports d’IA juguen un paper important, l’aplicació d'IoT assegurarà que tots els paquets es puguin executar sense impediments. Els proveïdors de solucions de serveis tindran més possibilitats d’explorar aquest mercat a la Xina.

Amagar més opcions de La indústria logística de la Xina avança
Regne Unit

Regne Unit

Logística, e-commerce i distribució


Sector e-commerce i venda en línia al Regne Unit

Amb 46 milions d’usuaris d’internet, el Regne Unit és el líder europeu en vendes en línia, i és el país que presenta millors xifres de despesa per comprador.

Desplegar més opcions de Sector e-commerce i venda en línia al Regne Unit

El mercat va assolir el 2018 vendes per un valor de 96.000 milions de lliures, gràcies a la presència de grans empreses líders en comerç digital. Els productes més comprats són peces de roba, material esportiu, viatges i productes per a la llar; tanmateix, el comerç en línia s’està estenent a moltes altres àrees i ja representa un 6 % del PIB del país.

Amagar més opcions de Sector e-commerce i venda en línia al Regne Unit
Mèxic

Mèxic

Logística, e-commerce i distribució


Venda on-line a Mèxic

Les vendes on-line a Mèxic, principalment de béns de consum, han crescut un 350% durant el 2020 i es preveu que aquesta xifra continuï augmentat.

Desplegar més opcions de Venda on-line a Mèxic

Marketplaces com Amazon, Mercado Libre o Linio dominen el mercat, però també existeixen altres alternatives que funcionen amb una segmentació de productes específics. Gairebé un 70% de la població té accés a Internet i, d'aquests, un 40% realitza compres en línia.

Amagar més opcions de Venda on-line a Mèxic
Corea del Sud

Corea del Sud

Logística, e-commerce i distribució


Tecnologies en sistemes de distribució: robòtica, IoT i dades massives

Corea vol comercialitzar solucions de mobilitat aèria urbana el 2025.

Es busca la integració d'aquests futurs sistemes amb la xarxa de transport convencional i altres serveis de micromobilitat urbana en el sector privat.

El govern donarà suport al desenvolupament de la nova indústria millorant les regulacions i proporcionant infraestructura, deixant el desenvolupament i la comercialització de tecnologia a el sector privat.

Amagar més opcions de Tecnologies en sistemes de distribució: robòtica, IoT i dades massives

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Logística, e-commerce i distribució: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial