ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Vins i caves de qualitat

A Catalunya existeixen més de 780 cellers dedicats a l'elaboració de vins i caves que posicionen els seus productes arreu del món. El nombre de treballadors suma prop de 26.000 persones.

Oportunitats de negoci vinculades als vins, caves i begudes

Bèlgica

Bèlgica

Vins, caves i begudes


Primer importador mundial de cava i amb creixement al sector del vi

Bèlgica ha importat 30 milions d'ampolles i s'ha convertit en el primer importador mundial de cava. Importadors i distribuïdors reexporten als països veïns.

Desplegar més opcions de Primer importador mundial de cava i amb creixement al sector del vi

A part del consum intern (Bèlgica és un país d'11 milions d'habitants), els importadors i distribuïdors reexporten als països veïns, sobretot als Països Baixos, a Luxemburg i a Alemanya. El professional belga busca vins i caves de qualitat, amb història i identitat. El cava és una de les begudes festives més apreciades en aquest país, a un preu més assequible que el xampany.

Amagar més opcions de Primer importador mundial de cava i amb creixement al sector del vi
Estats Units

Estats Units

Vins, caves i begudes


Entrada i consolidació a través de la promoció

Des de l’any 1996, el consum de vi als Estats Units ha augmentat més del 51%, de manera que aquest mercat s'ha convertit en el país líder en consum de vi (per davant de França i Itàlia), amb un consum de 33 milions d’hl anuals.

Desplegar més opcions de Entrada i consolidació a través de la promoció

Des de l'oficina d'ACCIÓ a Miami s'organitza el programa Catalan Wines USA que, des del 2010, ha donat suport a 76 cellers catalans en la seva entrada i/o consolidació als EUA. El 65% dels cellers que participen al Catalan Wines USA repeteixen en edicions següents. Gairebé la meitat dels cellers participants han tancat acords de distribució amb professionals nord-americans.

Amagar més opcions de Entrada i consolidació a través de la promoció
Alemanya

Alemanya

Vins, caves i begudes


Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Alemanya és un dels principals importadors de vi, el primer mercat en consum de vins escumosos i en exportacions espanyoles en valor i el segon en volum.

Desplegar més opcions de Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves

Tot i que Alemanya és un mercat molt important per als productors catalans, encara hi ha molt de camí a recórrer. Mentre que altres zones productores com Itàlia, França o algunes zones de l'Estat espanyol han aconseguit un posicionament de marca important, els vins catalans encara no són gaire coneguts a Alemanya. Per compensar-ho, destaca la importància que pren el canal de venda en línia entre els consumidors alemanys: internet ofereix una gran oportunitat tant per impulsar un major coneixement dels vins i caves catalans com per facilitar-ne la compra per part dels consumidors alemanys. Alemanya compta, a més, amb una de les fires més importants del sector: Prowein.

Amagar més opcions de Alemanya: un gran mercat consumidor per a vins i caves
Japó

Japó

Vins, caves i begudes


Vi, cava i aperitius

L'any 2019, va entrar en vigor el tractat de lliure comerç entre la UE i el Japó (EPA). La tassa aranzelària de vi va ser eliminada des del primer dia del tractat i els vins europeus són cada dia més consumits al Japó.

Desplegar més opcions de Vi, cava i aperitius

Aquest canvi està causant una situació molt més competitiva que abans per a vins i caves que intenten a arribar al mercat a partir d'ara. L’oficina de Tòquio intenta un enfocament col·lectiu l'any 2021 per connectar cellers de vins i caves catalans amb importadors japonesos: "Catalan Wine Japan". Productes de la gastronomia mediterrània, com el pernil, les olives, etc., s’acolliran més com a productes quotidians i familiars, a mesura que augmenti el consum de vi i cava.

Amagar més opcions de Vi, cava i aperitius

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Vins, caves i begudes: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial