ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Els videojocs a Catalunya

Informes sectorials

Més d’un centenar d’empreses formen el sector dels videojocs a Catalunya, que amb un 28% de les de l'Estat representen la meitat de la facturació del sector.
15/06/2020
Els videojocs a Catalunya

Els videojocs a Catalunya

ESTUDI DISPONIBLE EN DUES VERSIONS: PÍNDOLA EN CATALÀ (document .PDF) I ANGLÈS (document .PDF)

Un videojoc és una aplicació creada amb el propòsit principal de l’entreteniment. Es basa en la interacció d’un o més jugadors i s’executa en un entorn digital amb un dispositiu electrònic. En el seu procés productiu hi intervenen diverses fases des de la preproducció (guió, so gràfics, programació inicials), passant per la producció (programació de codi, dissenyadors) fins a la postproducció (detecció d’errors i avaluació prèvia a la venda). Es tracta d’un sector altament innovador que a Catalunya reuneix 145 empreses, segons l’estudi Videojocs a Catalunya (document .PDF), elaborat per ACCIÓ.

A escala global, el sector dels videojocs arribarà a una facturació de 150.100 milions de dòlars al 2019. Uns ingressos que es reparteixen sobretot entre l’Àsia-Pacífic (47%), Amèrica del Nord (26%) i Europa (16,9%). El telèfon mòbil i la tauleta, la TV/consola i el PC són les tres plataformes principals per a un sector on Espanya se situa en el 9è lloc mundial en termes de facturació.

Amb dades actualitzades a 2019, a Catalunya hi ha 145 empreses en el sector dels videojocs (el 28% del total a Espanya). Entre totes elles l'any 2018 van facturar 430 milions d’euros, una xifra que representa un increment del 14% respecte l'any anterior i el 53% del total del sector a l'Estat. A Catalunya aquesta indústria dona feina a més de 3.200 treballadors.

Infografia sobre els videojocs a Catalunya

A més, en els darrers anys ha resultat atractiu per a la inversió estrangera, amb 10 projectes completats entre 2015 i 2019 per un volum de 36,2 milions d’euros que han generat 374 llocs de feina.

La innovació constant en aquest sector obre oportunitats en nous àmbits com la realitat virtual, els eSports, la gamificació, el cloud gaming o el game porting.

Consulta totes les dades a l’estudi Videojocs a Catalunya (document .PDF).

Serveis relacionats

Pàgines relacionades