ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Model de gestió de la producció TOC - Teoria de les limitacions

Eines de competitivitat

El Model de Gestió de la Producció de T.O.C. És l'aplicació pràctica de la Teoria de les Limitacions a la planificació i control del flux productiu de les plantes industrials. La idea principal en la qual es basa es la de que tota organització té una o molt poques limitacions en la seva capacitat d'assolir la seva meta. El resultat de la gestió dependrà de la forma en que gestionem aquestes limitacions.

01/09/2003
Model de gestió de la producció TOC - Teoria de les limitacions

Model de gestió de la producció TOC - Teoria de les limitacions

Explica que la idea principal en la qual es basa aquest model de gestió és la de què tota organització té una o molt poques limitacions en la seva capacitat d'assolir la seva meta. El resultat de la gestió dependrà de la forma en què es gestionen aquestes limitacions.

L'aplicació del Model de Gestió de la Producció de T.O.C. serveix per planificar el sistema productiu, controlar que s'està executant el que s'ha planificat, obtenir la màxima capacitat del sistema productiu, obtenir el mínim termini de lliurament de les comandes i reduir els inventaris de producte en curs.

Aconsella aplicar al model quan es produeixen canvis freqüents de planificació, dificultats en aconseguir l'execució de la planificació, dificultats per complir els terminis, costos difícils de controlar, lentitud en la capacitat de resposta als canvis i les urgències, etc.

Exposa els passos a seguir per aplicar el model: identificar les limitacions del sistema productiu (cal diferenciar entre limitacions desitjables i indesitjables), explotar les limitacions, subordinar totes les altres coses a la decisió presa, portar a la pràctica el model, etc.

Serveis relacionats