ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Bangladesh

Informes país

Les exportacions catalanes a Bangladesh han augmentat prop d'un 13% l’any 2018 en comparació amb l'any anterior i arriben als 61 milions d’euros, la xifra més alta de la sèrie històrica. D'altra banda, sectors com les infraestructures, la química i els processos per a la indústria tèxtil ofereixen a les empreses catalanes oportunitats de negoci en aquest país.
Oportunitats de negoci a Bangladesh

Les oportunitats per a les empreses catalanes a Bangladesh destaquen especialment en dos àmbits:

Infraestructures: El govern de Bangladesh cs’està centrant en la millora de les infraestructures del país. El Banc Mundial estima que Bangladesh gastarà entre 7.400 milions d’USD i 10.000 milions d’USD l’any fins al 2020 per millorar les seves xarxes elèctriques, les carreteres i el subministrament d’aigua de manera que assoleixin l’estàndard necessari per servir a la seva població en creixement. el transport, l'abastiment d'aigua i el sanejament, la gestió de residus sòlids i les telecomunicacions són alguns dels exemples en què hi haurà més oportunitats de negoci.

Química i processos per a la indústria tèxtil: El sector del tèxtil és un dels més importants perl'economia de Bangladesh i les exportacions europees creixen cada vegada més en aquest àmbit. Un 80 de les exportacions del país pertanyen a aquest sector i contribueixen amb un 20 al PIB del país. Amb molt poca oferta local de químiques, tecnologies i accessoris per a l’elaboració de roba, aquest segment concentra oportunitats al país per a empreses catalanes que s'hi dediquin.

Descarrega't el material