ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Next Generation EU - Subvencions per impulsar les comunitats energètiques (CE Implementa)

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 01/03/2022  

A qui s'adreça

Empreses

Finalitat

Impulsar i desenvolupar la figura de comunitats energètiques, segons el que es preveu en la reforma específica inclosa dins de la component 7 «Desplegament i integració d'energies renovables» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que contempla les comunitats energètiques com un actor clau. Tot això, es farà mitjançant el suport a projectes que fomentin la participació en el sector energètic d'actors tradicionalment no participants i la finalitat dels quals sigui el desenvolupament de projectes d'energia renovable elèctrica i tèrmica, eficiència energètica, infraestructura per a mobilitat sostenible i gestió de la demanda mitjançant comunitats energètiques. En la primera convocatòria es donarà suport a projectes de petites dimensions i en la segona convocatòria a projectes de mitjanes i grans dimensions.

Beneficiaris

Podran obtenir la condició de beneficiaris les persones jurídiques, públiques o privades, que conformin una comunitat energètica segons allò establert a l’article 2.1 de l’Ordre TED/1446/2021, de 22 de desembre.

Segons l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), una comunitat energètica és una entitat jurídica formada per socis, els quals poden ser persones físiques, pimes o autoritats locals. La finalitat d’una comunitat energètica és proporcionar beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus socis o a les àrees locals on aquests operen.

Quantia

El pressupost assignat per a la primera convocatòria és de 10.000.000,00€ i per a la segona convocatòria de 30.000.000,00€.

Termini

El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà el dia 1 de febrer de 2022 i finalitzarà el dia 1 març de 2022 a les 12.00 hores

Bases reguladores

Noticia

Més informació

1a convocatòria

2a convocatòria

Referència legal BOE núm. 12 del 14-01-2022

Contacte

91 597 65 77

informacionma@miteco.es