ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
Economia social internacional
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Economia social internacional

Exporta l’economia social

Les empreses d’economia social també poden obrir-se al món. El servei d'acompanyament Economia social internacional (l'antic l'Aracoop internacional) facilita la internacionalització de les cooperatives, fundacions i associacions del tercer sector social, seguint la dinàmica exportadora que ja han adoptat moltes de les empreses del nostre país.

Si tens potencial internacional, necessites un soci a l’exterior o busques clients en altres mercats, el servei Economia social internacional t'ajudarà amb l’acompanyament de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions d’ACCIÓ.

Què ofereix?

Inclou un seguit d’actuacions que es definiran en funció de les necessitats concretes de cada empresa beneficiària i que poden ser, entre d’altres:

  • Identificació i selecció dels canals més apropiats de comercialització
  • Elaboració d’estudis de mercat d’adequació de productes
  • Cerca de distribuïdors i socis en el nou mercat
  • Detecció de clients finals
  • Selecció de personal en destinació
  • Suport i acompanyament en els processos d'accés a finançament europeu (Unió Europea) i multilaterals (BID i Banc Mundial) per augmentar la competitivitat a nivell internacional
  • Implantació a l’exterior

Les places són limitades i cada empresa podrà gaudir d'un màxim de 120 hores de consultoria.

Per a totes aquelles empreses que necessitin assessorament previ per escollir la millor destinació per als seus productes o serveis, ACCIÓ us ajudarà en la priorització dels mercats amb major potencial. Consulta’ns per conèixer-ne tots els detalls!

A qui va dirigit?

El servei s’adreça a empreses d’economia social i solidària amb establiment operatiu a Catalunya*: cooperatives, fundacions i associacions del tercer sector social amb activitat econòmica, societats laborals, mutualitats, empreses d’inserció, centres especials de treball i societats agràries de transformació.

Serà necessari que les empreses sol·licitants tinguin el seu producte o servei consolidat en el mercat i es trobin en disposició d’iniciar un projecte d’internacionalització.

*Amb l’excepció de les cooperatives, cal que les empreses d'economia social disposin d'un pla per a la implementació i el treball en governança democràtica.

Cost

El servei Economia social internacional no té cap cost per a l'empresa i està subvencionat pel Departament d'Empresa i Coneixement, a través d'ACCIÓ, i pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Consulta'ns per conèixer-ne tots els detalls!

El projecte europeu RaiSE, cofinançat pel programa INTERREG EUROPE, té com a missió analitzar i millorar la política de suport al creixement empresarial pel reforç de la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses socials

Logotip RaiSE

El projecte europeu RESET, cofinançat pel programa COSME de la Unió Europea, té un any de durada i està liderat per ACCIO. Participaran fins a 50 empreses europees (15 catalanes) i té per objectiu accelerar el desenvolupament empresarial de l’economia social i reforçar la seva dimensió internacional.

Logotip UE