ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Ghana

Àfrica per a principiants

Oportunitats de negoci a Ghana i a l'Àfrica subsahariana

Maquinària i béns d'equip

Ghana

Maquinària i béns d'equip


Tecnologies industrials a Ghana

En el marc de l'Agenda per a la Transformació Industrial de Ghana, el Govern té una prioritat clara: crear llocs de treball a partir de la indústria, a través del programa One District One Factory, del 2017. Aquest programa està vehiculant projectes de creació i expansió industrial i generant oportunitats per a les empreses especialitzades en tecnologies, maquinària i equipament per a la indústria, així com formulacions, matèries primeres i semiprocessades, ingredients i enginyeria, i know-how industrial en general. El subsector prioritari és la indústria agroalimentària. La indústria és el sector prioritari del programa Ghana CARES, un programa de revitalització postcovid que preveu una injecció de 100.000 milions de GHS.

Amagar més opcions de Tecnologies industrials a Ghana
Salut i serveis sanitaris

Ghana

Salut i serveis sanitaris


Salut animal a Ghana

Ghana està apostant per l'autosuficiència en carn de pollastre. La inversió en granges de pollastre i de porc està creixent i, alhora, la demanda de solucions de nutrició i salut animal.

Desplegar més opcions de Salut animal a Ghana

Ghana necessita importar solucions de salut i nutrició animal que permetin augmentar l'eficiència de les granges i reduir els costos de producció per a lluitar contra les importacions sovint més econòmiques de carn. Hi ha demanda de medicaments, solucions naturals (com alternatives als antibiòtics), vacunes, premescles per a l'alimentació d'animals i know-how per a millorar els processos de control sanitari de les granges i de les preparacions d'alimentació per a animals.

Amagar més opcions de Salut animal a Ghana
Química i plàstics

Ghana

Química i plàstics


Productes químics a Ghana

La gran majoria dels productes químics a l'Àfrica occidental s’importen a causa de la baixa producció local, que es limita, a nivell bàsic, a detergents, productes cosmètics, pintura i fertilitzants.

Desplegar més opcions de Productes químics a Ghana

Ghana va importar productes químics varis el 2021 per un valor de més de 350 milions de USD. Específicament a Ghana, es detecten com a oportunitats els productes següents: fertilitzants, pesticides, productes químics per al tractament d’aigua, química industrial i química per a la construcció. També hi ha demanda de productes químics per a la mineria i per a la indústria alimentària i de la cosmètica. Catalunya el 2021, per exemple, va exportar més de 5,5 milions d'euros en preparacions per la cosmètica i la perfumeria.

Amagar més opcions de Productes químics a Ghana
Indústria farmacèutica

Ghana

Indústria farmacèutica


El sector farmacèutic a Ghana

L'Àfrica occidental importa entre el 60 % i el 80 % del seus medicaments. Es tracta d'un sector estratègic per als mercats que volen estimular la producció local i les col·laboracions amb empreses estrangeres per millorar la seva tecnologia.

Desplegar més opcions de El sector farmacèutic a Ghana

Els països més avançats de la zona en producció farmacèutica són Nigèria i Ghana. Ghana té una base industrial més petita que Nigèria, però ha fet esforços en els últims anys per desenvolupar la seva producció local de medicaments. No hi ha producció local d’ingredients actius farmacèutics (API). També hi ha cada vegada més demanda de productes de venda lliure i de salut i benestar per part de la classe mitjana. El sector té una dimensió estimada de 600 milions de USD i un creixement anual de l'11 %. La pandèmia ha impulsat la producció local de medicaments i vacunes. Ghana preveu poder iniciar la producció de vacunes el 2024 i ha establert un full de ruta de 10 anys amb el suport de GIZ.

Amagar més opcions de El sector farmacèutic a Ghana

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Ghana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial