ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Solucions per a la llar i els equipaments col·lectius

El sector de l'hàbitat inclou tots aquells equipaments per a la llar i les col·lectivitats. El 42% de les empreses de l'hàbitat a Catalunya dirigeixen els seus productes al canal contract: predominen els clients de l'hosteleria, la restauració, corporatius i comercials.

Oportunitats de negoci vinculades al moble i l'hàbitat

Vietnam

Vietnam

Moble i hàbitat


El sector dels mobles de Vietnam és ara el cinquè més gran del món

Vietnam ha estat identificat com el major beneficiari de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, amb uns beneficis de prop del 7,9% del producte interior brut directament del nou negoci creat pel conflicte.

Desplegar més opcions de El sector dels mobles de Vietnam és ara el cinquè més gran del món

El Vietnam s'ha convertit en una ubicació preferida per instal·lar fàbriques de mobles i és una base important per a les exportacions de mobles. El mobiliari del Vietnam s'exporta a més de 120 països, dels quals els principals mercats són els Estats Units, el Regne Unit, el Canadà, Austràlia, el Japó i fins i tot la Xina. La indústria del mobiliari interior i exterior del Vietnam continua sent forta i s'espera que continuï sent-ho els pròxims anys. A més, amb la creixent urbanització i la construcció de cases, apartaments i edificis, s'espera que creixi el mercat vietnamita de mobles per a la llar.

Amagar més opcions de El sector dels mobles de Vietnam és ara el cinquè més gran del món
Corea del Sud

Corea del Sud

Moble i hàbitat


Productes de disseny interior per fer un mateix

Possibilitats per a productes de decoració i interior de disseny (mobles i llar) amb l'augment de l'interès dels consumidors en els productes per fer un mateix.

Desplegar més opcions de Productes de disseny interior per fer un mateix

Els productes europeus de la llar són atractius per al mercat coreà, especialment els de Barcelona, que s’associa amb Gaudí i una ciutat del disseny. La pandèmia ha fet que els consumidors inverteixin més en productes per decorar les seves llars, des de productes luxosos (mobles i estris de cuina) fins a productes per fer a casa (llars amb nens i famílies).

Amagar més opcions de Productes de disseny interior per fer un mateix
Itàlia

Itàlia

Moble i hàbitat


Itàlia, l'aparador el disseny

Itàlia és un dels líders en la producció mundial de mobles i de disseny; a més de tenir un mercat interior molt potent, és la referència i l’aparador del sector per a tot el món.

Desplegar més opcions de Itàlia, l'aparador el disseny

El perfil del consumidor italià està marcat per un alt nivell d'exigència en qualitat i en innovació. En els últims anys, s'ha observat un augment de la demanda interna i es preveu també un increment de les importacions. Malgrat la competència italiana, si les empreses catalanes volen consolidar la seva imatge internacional, haurien d'estar presents al mercat italià, on se celebra la fira més important del sector, el Salone del Mobile, un autèntic aparador mundial que suposa una oportunitat per a empreses amb un fort component de disseny i/o innovació.

Amagar més opcions de Itàlia, l'aparador el disseny
Azerbaidjan

Azerbaidjan

Moble i hàbitat


Mobles; mobiliari medicoquirúrgic; plantes vives

El mobiliari de tot tipus d'origen i construccions prefabricades d'origen Espanya tenen alta percepció i alt potencial de mercat. El que els falta és descobrir el país.

Desplegar més opcions de Mobles; mobiliari medicoquirúrgic; plantes vives

Les empreses espanyoles han facturat 4,4 milions de dòlars FOB el 2019 venent mobles; mobiliari medicoquirúrgic; articles de llit i similars; aparells d'enllumenat no expressats ni compresos en altres partides; anuncis, rètols i plaques indicadores, lluminosos i articles similars; construccions prefabricades. Les plantes vives i els productes de la floricultura és un altre subsector que destaca en les importacions des d’Espanya amb una facturació de 2 milions de dòlars el 2019. La taxa del creixement d'importacions des d’Espanya en els dos subsectors en valor és d’un 37% en els últims 5 anys (2015-2019).

Amagar més opcions de Mobles; mobiliari medicoquirúrgic; plantes vives

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Moble i hàbitat: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial