• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

3D Printing a Catalunya

Informes tecnològics

La Impressió 3D o fabricació additiva es refereix a un conjunt de tecnologies que permeten la creació d’objectes volumètrics a partir de models digitals. Es tracta d’una tendència a l’alça, amb previsions de creixement exponencial, que a Catalunya ja compta amb 90 empreses que n’ofereixen serveis i productes. Entre totes elles generen 239 milions d’euros de facturació i donen feina a 1.188 treballadors.
11/10/2018
La impressió 3D a Catalunya i al món

INFORME DISPONIBLE EN 3 VERSIONS: CATALÀ, ANGLÈS I PÍNDOLA

El nostre país s’està posicionant com un espai d’acollida per a aquesta tendència gràcies a diversos factors com disposar d’un ecosistema de tecnologies mòbils pròsper i dinàmic, un entorn d’emprenedoria i creativitat i el fet de gaudir d’un hub de recerca de primer nivell. A més, Catalunya disposa de talent qualificat i acull el principal esdeveniment tecnològic mundial, el Mobile World Congress.

Importància per a la indústria

La impressió 3D és una de les tendències principals en la denominada Indústria 4.0. A aquesta transformació, la fabricació additiva hi aporta transversalitat, flexibilitat i un major valor afegit. A més a més, consolida la fabricació de km 0 i redueix el time to market alhora que facilita la personalització.

Hubs mundials

Catalunya reivindica el seu espai entre els principals hubs mundials en impressió 3D al costat dels Estats Units, el centre d’Europa o el Japó. La presència de centres tecnològics com Eurecat o Leitat al costat de l’aposta per aquest àmbit al nostre país d’empreses com HP, Ricoh o Avinent, així ho impulsen.

3d printing_1

Sectors d’aplicació

Són diversos els sectors dins la indústria que ja utilitzen la impressió 3D i que ho faran encara amb més força en el futur. L’Automoció i aeroespacial o els plàstics en són un bon exemple. També l’enginyeria mecànica i de planta, així com el sector Pharma i de tecnologies mèdiques juntament amb el de l’electrònica.

Serveis relacionats

Servei d'orientació en manufactura 3D

Transforma la teva empresa amb la revolució de la impressió 3D

Pàgines relacionades