ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Flax & Kale, fent de l'alimentació un motor de canvi

Casos d'empresa   Teresa Carles i Jordi Barri

L’empresa lleidatana Flax & Kale, dedicada a l’alimentació saludable, és una de les empreses catalanes més disruptives i que formen part de la iniciativa Catalonia Exponential Leaders 2022.

27/07/2022

Flax & Kale és una de les empreses més disruptives de l’actualitat i que ja marcava tendència quan, a finals de la dècada de 1970, la seva cofundadora, Teresa Carles, va obrir un restaurant vegetarià a Lleida. "El que el principi va començar com una empresa familiar amb ganes de transmetre el que era una alimentació saludable, ara s’ha convertit en una gran marca ominicanal", explica.

A partir de 2014 i de l’experiència acumulada, obren un restaurant a Barcelona amb el nom de Flax & Kale basat en la dieta flexitariana. "Vam agafar aquesta base de know-how i la vam aplicar amb certa innovació cap a noves tendències per fer una cuina saludable el més atractiva possible", explica el fill i actual CEO, Jordi Barri.

Durant aquest últims anys, l’empresa ha fet un viatge exponencial: ha passat de tenir vuit restaurants abans de la pandèmia a produir i comercialitzar productes propis de gran consum com la kombucha, carns i formatges vegans i plats preparats. Tot plegat amb una base innovadora, sostenible i saludable.

Una de les claus és el centre de producció i R+D que van construir a Bell·lloc d’Urgell el 2018 i que s’ha convertit en el punt de partida de tota innovació. “A Flax & Kale donem molta importància a la transformació. La innovació i està al dia de les coses que estan passant és molt inspirador. Creiem que d’aquesta manera lliguem el consumidor, el fidelitzem molt més i fem que estimi millor la marca”, apunta Barri.

Flax & Kale és una de les Catalonia Exponential Leaders, una iniciativa d’ACCIÓ que distingeix les empreses catalanes més disruptives del moment.

Serveis relacionats

Exponential Day  

Reserva’t un lloc entre les empreses líders del futur

Catalonia Exponential Leaders

Les empreses catalanes més disruptives

Pàgines relacionades