ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El sector de la mobilitat ferroviària a Catalunya

Informes sectorials

190 empreses conformen a Catalunya un sector de gran rellevància per la seva transversalitat, amb impacte sobre àmbits tan diferents com el ticketing, la construcció o l’interiorisme.

El sector de la mobilitat ferroviària a Catalunya

El sector de la mobilitat ferroviària a Catalunya

INFORME DISPONIBLE EN 3 VERSIONS: ESTUDI COMPLET I PÍNDOLES EN CATALÀ I ANGLÈS

El sector de la mobilitat ferroviària és un dels motors de l’economia mundial amb un mercat global que s’estima superior als 159.000 milions d’euros. Aquest estudi entén la mobilitat en un sentit ampli (document .PDF), que inclou tant el material rodant i les infraestructures, com l’operació i els serveis que hi estan relacionats: enginyeria, manteniment o senyalització. Es tracta d’un sector amb un abast molt ampli, on hi entren en joc des del ticketing a la construcció, passant per la logística o l’interiorisme.

A Catalunya, hi ha 190 empreses que es poden incloure en aquest sector amb una facturació total de 6.845,4 milions d’euros. La mobilitat ferroviària, a més, genera gairebé 28.000 llocs de treball en empreses que, en el 92% dels casos, facturen més d’un milió d’euros. Alhora, es tracta d’un sector internacionalitzat: un 46% de les seves empreses són exportadores i un 16% tenen filials a l’estranger.

Infografia sobre el sector de la mobilitat ferroviària a Catalunya

L’informe també identifica diverses tendències del sector. En el seu entorn, assenyala la sensibilització envers els reptes socials i mediambientals, la dinàmica demogràfica cap a una creixent urbanització i l’increment de la complexitat de la mobilitat. Alhora, hi ha diverses tendències tecnològiques que també impacten de ple en el sector ferroviari, com les smart cities, els materials avançats, les dades obertes o l’economia low carbon.

Descobreix totes les dades a Catalunya i al món d’aquest sector, les seves oportunitats i tendències de futur a l’informe El sector de la mobilitat ferroviària a Catalunya (document .PDF).

Serveis relacionats

Pàgines relacionades