ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Bielorússia

Informes país

Les exportacions catalanes a Bielorússia durant el 2020 es van concentrar principalment en els sectors de la maquinària, les peces de vestir i la perfumeria i cosmètica.

Oportunitats de negoci a Bielorússia

Oportunitats de negoci a Bielorússia

Bielorússia és un país petit però amb una economia diversificada. Els seus principals sectors per volum de negoci són l’energia, l’agricultura, l’alimentació i les infraestructures i la construcció. Pel que fa als principals sectors per creixement de negoci hi destaquen les TIC i la digitalització de la indústria, els serveis de mobilitat i la indústria farmacèutica.

El país importa energia, química i plàstics i agricultura i ho fa majoritàriament de Rússia, la Xina, Alemanya i Ucraïna.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Bielorússia:

  • Modernització industrial a Bielorússia. El país té previst modernitzar les instal·lacions i processos en 37 plantes industrials durant els propers dos anys amb una inversió de més de 25 mil milions de dòlars estatunidencs. Des de la presidència, es van prioritzar els projectes de modernització dels tres gegants industrials de transformació de fusta.
  • Exportador d'alimentació i importador de productes agroindustrials. El sector agrícola és molt important en l'economia del país amb el 6,4% sobre el total del PIB del país. Bielorússia és un important exportador de productes agrícoles i agrotècnics i al mateix temps no en deixa d'importar, sobretot fitosanitaris. Es nota interès de productors en tecnologia i equipament per a cultiu en hivernacles, així com en equips i instal·lacions per a transformació i emmagatzematge.

Consulta totes les dades sobre Bielorússia i les millors oportunitats de negoci internacional que ofereix a la Nota Econòmica Bielorússia (document .PDF).