ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Guia: l’economia circular aplicada al disseny industrial

Presentacions i altres materials

Aquesta guia reuneix estratègies i solucions innovadores empresarials en el disseny industrial i alineades amb l’economia circular; i inclou una trentena de casos pràctics d’organitzacions que ja les apliquen
Guia: l’economia circular aplicada al disseny industrial

L’economia circular té com a objectiu fonamental preservar el valor dels productes, components i materials durant el major temps possible dins de l’economia. Uns valors que es poden aplicar en tots els àmbits, inclòs el del disseny industrial. Aquesta nova entrega de la Col·lecció de guies d’economia circular, realitzada pel Laboratori d’Ecoinnovació amb la col·laboració d’ACCIÓ, exposa una trentena d’estratègies i solucions innovadores que ja s’estan aplicant en diverses organitzacions.

Aplicar els fonaments de l’economia circular és especialment rellevant en l’àmbit del disseny industrial, atès que la seva transversalitat afecta activitats econòmiques variades. Entre elles, les d’alguns dels sectors amb major potencial per aplicar mesures d’economia circular a Catalunya. Això inclou, per exemple, el sector logístic, cosmètic, tèxtil, l’àmbit de la salut i activitats relacionades amb els materials i fusta i suro, entre altres. En aquest sentit, aquesta guia identifica fins a 32 estratègies d’economia circular agrupades en sis categories:

  1. Selecció de materials per a un disseny circular
  2. Disseny que minimitza el consum de recursos i els residus en els processos productius
  3. Disseny de solucions circulars per a la distribució i la logística
  4. Disseny que millora la gestió de recursos en la fase d’ús dels productes
  5. Disseny per a la durabilitat
  6. Disseny per a la reintroducció a l’economia

Descobreix totes les experiències i solucions innovadores en aquesta guia.

Per a més informació, consulta les anteriors entregues sobre mobilitat, envasat i salut.

Continguts relacionats

Pàgines relacionades