• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El sector TIC a Catalunya

Informes sectorials

Un total de 15.757 empreses formen a Catalunya un dels sectors més dinàmics de la seva economia; amb més de 106.000 treballadors i una facturació que frega els 17.000 milions d’euros. Totes les dades de les TIC al món i a Catalunya, en aquesta píndola sectorial

El sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) reuneix les indústries de fabricació i serveis que capturen, transmeten i presenten dades i informació de manera electrònica. Es tracta d’un sector global que mou 3,4 bilions anuals (facturació 2017). Tot i el seu enorme volum, la seva distribució és desigual. Només entre l'Amèrica del Nord (35%) i l'Àsia-Pacífic (29%) concentren més de la meitat del negoci en aquest àmbit.

El sector a Catalunya

El sector TIC és un dels més dinàmics de l’economia catalana, compta amb un dels clústers més importants d’Europa i disposa de desenvolupadors de programari altament competitius.

Un total de 15.757 empreses formen el sector TIC català (any 2018), una xifra que ha crescut un 4,5% respecte el 2017 i un destacat 27% des del 2013. Totes elles generen 106.400 llocs de treball i sumen 16.667 milions d’euros de facturació (2016), una xifra que ha crescut un 14% els dos darrers anys.

2019 Sector TIC a Catalunya

Oportunitats globals

Argentina, Canadà i, per descomptat, els Estats Units, són els països que més oportunitats ofereixen a les empreses catalanes del sector TIC. Sense necessitat de creuar l’Atlàntic, Alemanya, Suïssa, el Regne Unit, Croàcia o França són els mercats europeus més atractius. A l’Àsia, Hong Kong, Israel o Singapur també acumulen bones oportunitats.

Consulta aquestes i moltes més dades en la píndola sectorial del Sector TIC a Catalunya, que també pots llegir en la seva versió en llengua anglesa.

Continguts relacionats

Pàgines relacionades