ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Filipines

Informes país

Principalment, Catalunya comercialitza a Filipines carn, productes farmacèutics i residus de la indústria alimentària.

Oportunitats de negoci a Filipines

Per volum de negoci, els principals sectors de l'economia filipina són l’alimentació, l’electrònica i el material elèctric i les infraestructures i la construcció. Per altra banda, els sectors amb un major creixement de volum de negoci són biotecnologia, videojocs i audiovisual i altres indústries del transport.

Filipines importa principalment electrònica i material elèctric, maquinària i béns d’equip i química i plàstics. Els seus principals proveïdors són la Xina, el Japó, els Estats Units i Corea del Sud.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Filipines:

  • La indústria alimentària del país representa el 25% del sud-est asiàtic. Diversos factors, inclòs un fort creixement econòmic, un sector turístic (pre covid-19) pròsper, una gran població juvenil i l'expansió de grans cadenes minoristes estan contribuint al creixement de la indústria. El darrer trimestre de l'any 2020, Espanya va ser el segon exportador de la UE de productes agrícoles a les Filipines, per darrere només dels Països Baixos i per davant de França i Itàlia.
  • Els productes electrònics són la major partida d'exportació de Filipines. Front a les caigudes de dos dígits dels altres grans grups d'exportació del país el 2020, les de productes electrònics van aconseguir mantenir-se. La indústria electrònica filipina està composta per un 73% de serveis de producció de semiconductors (SMS) i un 27% de serveis de producció d'electrònica i concentrada en particular a la capital Manila i altres zones de l'illa de Luzon. Formen el 60% de les exportacions nacionals.

Consulta totes les dades sobre Filipines i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Filipines (document .PDF).