• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les ciències de la vida a Catalunya

Informes sectorials

Més de 1.000 empreses formen a Catalunya un sector que agrupa els àmbits farmacèutic, biotecnològic, de productes sanitaris i de salut digital. Aquest informe d’ACCIÓ recull totes les seves dades, tendències i oportunitats
Les ciències de la vida a Catalunya

Les ciències de la vida a Catalunya

INFORME DISPONIBLE EN 3 VERSIONS: INFORME COMPLET I PÍNDOLES EN CATALÀ I ANGLÈS

Les ciències de la vida es defineixen per la combinació de quatre subsectors principals: el farmacèutic, la biotecnologia, els productes i dispositius sanitaris i la salut digital. Amb dades de 2017, a Catalunya hi ha 1.060 empreses i 89 organitzacions dedicades a la recerca que es poden incloure dins d’aquesta definició. Unes xifres que encapçalen l’informe Les ciències de la vida a Catalunya, elaborat per ACCIÓ i on s’hi recullen totes les dades, tendències i oportunitats.

Es tracta d’un sector amb un pes elevat dins l’economia catalana. No en va, el 2017 ha acumulat una facturació de 17.802 milions d’euros, que representen el 3,4 % del PIB de Catalunya. Alhora, genera 53.731 llocs de treball.

Sector obert al món

Amb unes exportacions que van principalment a Suïssa, Alemanya i França; les ciències de la vida tenen un caràcter eminentment obert a Catalunya. Al 2018 ha generat el 7,9% del total de les vendes catalanes al món, impulsades especialment pel sector farmacèutic, que concentra el 77,3% de les exportacions en aquest sector.

Ciencies-de-la-vida

Alhora, Catalunya també és una ubicació atractiva per als principals agents internacionals d’aquest àmbit. Sense anar més lluny, les set principals empreses de ciències de la vida a escala mundial tenen presència a Catalunya. A més, les cinc principals farmacèutiques a Espanya són catalanes.

Això es tradueix en un bon comportament de la inversió estrangera directa (IED). Entre 2014 i 2018 hi ha hagut 24 projectes d’IED amb una inversió de 383 milions d’euros que han creat 1.171 llocs de treball. Unes inversions que representen el 37,5% dels projectes d’IED que s’han fet a Espanya, el 42,6% del capital invertit i el 44,5% dels llocs de treball creats.

Descobreix totes les dades a l’informe Les ciències de la vida a Catalunya.