• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les ciències de la vida a Catalunya

Informes sectorials

Més de 800 empreses formen a Catalunya un sector que agrupa els àmbits farmacèutic, biotecnològic, de productes sanitaris i de salut electrònica. Aquest informe d’ACCIÓ recull totes les seves dades, tendències i oportunitats
Les ciències de la vida a Catalunya

Les ciències de la vida a Catalunya

INFORME DISPONIBLE EN 3 VERSIONS: ESTUDI COMPLET I PÍNDOLES EN CATALÀ I ANGLÈS

Les ciències de la vida es defineixen per la combinació de quatre subsectors principals: el farmacèutic, la biotecnologia, els productes i dispositius sanitaris i la salut electrònica. Amb dades de 2017, a Catalunya hi ha 871 empreses i 89 organitzacions dedicades a la recerca que es poden incloure dins d’aquesta definició. Unes xifres que encapçalen l’informe Les ciències de la vida a Catalunya, elaborat per ACCIÓ i on s’hi recullen totes les dades, tendències i oportunitats.

Es tracta d’un sector amb un pes elevat dins l’economia catalana. No en va, el 2017 ha acumulat una facturació de 15.956 milions d’euros, que representen el 7,1 % del PIB de Catalunya. Alhora, genera 46.676 llocs de treball, més d’11.000 en centres de recerca, 90.000 en treballadors d’hospital i 5.660 investigadors.

Sector obert al món

Amb unes exportacions que van principalment a Suïssa, Alemanya i França; les ciències de la vida tenen un caràcter eminentment obert a Catalunya. Al 2017, la balança comercial ha estat positiva en 49 milions d’euros impulsada especialment pel sector farmacèutic, que concentra el 89,8 % de les exportacions.

ciencies_vida_infografia

Alhora, Catalunya també és una ubicació atractiva per als principals agents internacionals d’aquest àmbit. Sense anar més lluny, tant les set principals empreses de ciències de la vida com les cinc grans farmacèutiques mundials, tenen presència a Catalunya.

Això es tradueix en un bon comportament de la inversió estrangera directa (IED). Entre 2013 i 2017 hi ha hagut 28 projectes d’IED amb una inversió de 670 milions d’euros que han creat 1.543 llocs de treball. Unes inversions que representen el 47,5 % dels projectes d’IED que s’han fet a Espanya, el 67,2 % del capital invertit i el 57,8 % dels llocs de treball creats.

Descobreix totes les dades a l’informe Les ciències de la vida a Catalunya.