ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Kazakhstan

Informes país

Els productes catalans que més s’exporten al Kazakhstan són les peces de vestir, maquinària i productes farmacèutics.

Nota Econòmica Kazakhstan

Els principals sectors per volum de negoci al Kazakhstan són les infraestructures i la construcció, l’energia, la logística de mercaderies i les matèries primeres. Pel que fa als sectors per creixement destaquen els de la salut animal, la indústria farmacèutica i la cultura.

Pel que fa a les importacions, Rússia, Xina, Corea del Sud i Alemanya són els principals proveïdors del Kazakhstan, que hi venen majoritàriament maquinària i béns d’equip, transformació de metall i altres materials i química i plàstics.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix el Kazakhstan:

  • Maquinària per al sector agroindustrial. La manca de productors locals d’equipament i tecnologies de conreu, recollida i transformació confirma la necessitat que té el país de maquinària i know-how d’última generació. Els inversors i les empreses kazakhs estan interessats en projectes d’hivernacles industrials, inclòs tot l'equipament corresponent i els sistemes de reg i altres tipus de maquinària agrícola, més els fertilitzants.
  • Modernització del sector hospitalari. El Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament dona suport al nou programa de modernització dels hospitals públics creant oportunitats en disseny i subministrament per a les empreses catalanes del sector. El Kazakhstan ha heretat el sistema sanitari de l'època soviètica, i des de llavors els fluxos d'inversió en el sector han sigut escassos. Amb la qual cosa es generen més oportunitats en equipament hospitalari, consultories tècniques i subministrament de material mèdic.
  • El Kazakhstan vol revitalitzar la Ruta de la Seda. El Kazakhstan està immers en un programa de modernització del seu obsolet sistema d'infraestructures amb l'objectiu de revitalitzar la Ruta de la Seda i convertir-se en el pont entre Europa i la Xina. El programa de modernització de l'actual sistema d'infraestructura implica construir i millorar les vies fèrries, augmentar la xarxa d'aeroports i ampliar la xarxa de carreteres i autovies.

Consulta totes les dades sobre el Kazakhstan i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Kazakhstan (document .PDF).