• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Luxemburg

Informes país

Les exportacions catalanes a Luxemburg han crescut un 9,4% el 2017. Vehicles, plàstics i matèries colorants són els productes més exportats per les empreses catalanes en aquest país europeu, que ofereix oportunitats en automoció, biotecnologia o logística.
Oportunitats de negoci a Luxemburg

Les principals oportunitats de negoci que ofereix el mercat de Luxemburg a les empreses catalanes es divideixen en tres àmbits principals:

1. Automoció i moto: Luxemburg s'ha convertit en una localització clau per als proveïdors de primer i segon nivell de la indústria de l'automoció. Estratègicament situat entre Bèlgica, França i Alemanya, Luxemburg ofereix accés just-in-time als principals fabricants d'automòbils europeus i plantes de muntatge. En aquest país, el sector de components d'automoció compta amb aproximadament 9.000 empleats en unes 30 empreses.

2. Biotecnologia: El gran ducat s’està convertint en un centre especialitzat dedicat al sector de les ciències de la vida, gràcies al coneixement que s’està creant en diagnòstic molecular, biotecnologia, informàtica mèdica i dispositius mèdics. Prova d’això és la col·laboració entre les institucions luxemburgueses i els centres de recerca americans de renom que han donat lloc al Integrated Biobank of Luxembourg (IBBL) i al  Luxembourg Centre for Systems Biomedicine (LCSB). Luxembourg també disposa d’altres entitats per dinamitzar el sector, com ara el BioHealth Cluster.

3. Logística, e-commerce i distribució: Degut a la seva ubicació estratègica, Luxemburg s'ha consolidat com un centre d'operacions logístiques intercontinentals ideal a Europa per a activitats logístiques de valor afegit. El país disposa d’un aeroport de transport de mercaderies internacional, connexions en tren de mercaderies, així com ports que donen accés per riu al mar del nord. El clúster logístic del país s’encarrega de dinamitzar el sector i oferir el màxim de facilitats per les empreses estrangeres que s’instal·len al país.