• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Nota Econòmica Vietnam

Informes país

El Vietnam es consolida cada any com un destí més atractiu per a les exportacions catalanes, que fins ara hi ha aportat principalment maquinària, productes farmacèutics i altres productes químics. Una tendència que sectors com la cosmètica, l’electrònica i el turisme també poden aprofitar.
Nota Econòmica Vietnam

Les empreses catalanes poden trobar al Vietnam bones oportunitats de negoci en tres àrees destacades:

  1. Cosmètica. El creixement de la classe mitjana ha fet que la indústria cosmètica s’hagi duplicat en els darrers quatre anys, on ha passat d’unes vendes de 692 milions de dòlars el 2011 a 1.219 milions de dòlars el 2015. Les previsions apunten que el creixement interanual fins al 2020 estarà en torn al 6-7% amb unes importacions que se centren bàsicament en cosmètics per a la cura de la pell.
  2. Electrònica. Vietnam ha estat destinatari, en només cinc anys, d’inversions de grans multinacionals tecnològiques com Samsung, Intel, Panasonic, LG, Microsoft, Honda o Canon; i ha desplaçat en capacitat d'atracció països amb més tradició en aquest àmbit com Tailàndia, les Filipines o Singapur. Aquest procés acusa grans desequilibris a la xarxa de subministraments d'aquestes empreses i Vietnam no té la capacitat, la qualitat ni el preu de proveir-les. L'oportunitat s'obre a les empreses de components electrònics amb qualitat verificada que inverteixin a Vietnam per subministrar des de dins del país.
  3. Turisme. Amb la voluntat d’impulsar el turisme per part del govern, s'espera un fort creixement del sector. Això es concreta en una ampliació de l'Aeroport de Ho Chi Minh, l'aparició de noves línies aèries locals i millores en les infraestructures. Les oportunitats sorgeixen en zones del país poc explotades. La gestió de complexos (resorts) i hotels construïts per alguns consorcis públics vietnamites poden ser d’interès.

Descarrega't el material