ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Àustria

Informes país

La República d'Àustria és un estat de dimensions petites que limita amb vuit països. Un d'ells és Alemanya, el seu principal client i proveïdor. Els principals sectors per volum de negoci a Àustria són les infraestructures i construcció, energia i la transformació de metall i altres materials.

Oportunitats de negoci a Àustria

Oportunitats de negoci a Àustria

Les exportacions catalanes a Àustria han crescut el 2021 un 7,5% respecte l'any anterior i sumen 875 milions d'euros. Els principals sectors que concentren el gruix de les vendes de Catalunya a Àustria són els vehicles, els productes farmacèutics i els productes químics orgànics.

Pel que fa a importacions, Àustria té com a proveïdors principalment països europeus. Alemanya, Itàlia, Suïssa i la República Txeca són alguns dels seus proveïdors principals.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Àustria:

  • Sector salut i salut digital. La pandèmia actual ha accelerat la cerca de solucions mèdiques per tenir cura dels pacients als hospitals i per assistir a pacients a distància de manera que s'estalviïn desplaçaments i s'eviti la transmissió del virus. La indústria porta un retard en inversions en infraestructures sanitàries: cal avançar en la construcció d'hospitals, la modernització i l'ampliació de cures intensives. La digitalització dels sistemes mèdics també es torna rellevant, així com el desenvolupament de la telemedicina. A més, urgeix desenvolupar solucions eficients per a l'atenció a la gent gran.
  • Oferta de nous productes i serveis en línia. Venda de productes i serveis en línia. Aplica a diferents sectors: alimentació —sobretot orgànica—, productes per a la llar i vins. També a la creació de programari i pàgines web. A Àustria, el comerç electrònic presenta un notable endarreriment en comparació amb la majoria dels països del seu entorn. Existeix potencial per desenvolupar programari i eines de venda en línia per avançar en la digitalització de diversos sectors. La pandèmia ha accelerat la necessitat d'aquests recursos en línia i hi ha moltes empreses austríaques que podrien millorar i accelerar el seu funcionament amb l'ajut personalitzat d'aplicacions web, aplicacions mòbils o webs per facilitar-ne el funcionament.

Consulta totes les dades sobre Àustria i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Àustria 2022 (document .PDF)