ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Finlàndia

Informes país

Els productes catalans amb més bona acollida a Finlàndia són els vehicles, la maquinària i els productes farmacèutics.

Oportunitats de negoci a Finlàndia

Oportunitats de negoci a Finlàndia

Els principals sectors per volum de negoci a Finlàndia són les infraestructures i la construcció, la transformació de metall i altres materials, la salut i els serveis sanitaris i el packaging. Per altra banda, els sectors més destacats per creixement de negoci el 2021 van ser indústries del transport, la biotecnologia i les TIC i digitalització de la indústria.

Pel que fa a les importacions, els productes més importants són per l'economia finesa són l'electrònica i material elèctric, les TIC i la digitalització de la indústria, i la maquinària i béns d’equip que provenen principalment d’Alemanya, Rússia, Suècia i la Xina.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Finlàndia:

  • Tecnologia finlandesa de classe mundial. Finlàndia és líder en solucions digitals, gràcies al llegat de Nokia i les empreses tecnològiques emergents de nova generació. Els sectors principals són: 5G, internet de les coses i tecnologies d’IA. Finlàndia té la major quantitat d’empreses emergents digitals per càpita del món.
  • El boom del gaming a Finlàndia. La indústria està creixent en els països nòrdics i Finlàndia n’és el país líder. Si es considera exclusivament la mida de la població en relació amb els ingressos generats pel sector, Finlàndia se situaria en líder mundial d'aquí a poc.
  • Finlàndia està entre els líders en el desenvolupament de smart cities. A Hèlsinki, Espoo i altres ciutats finlandeses hi ha un fort enfocament en la ciutat intel·ligent i la tecnologia neta, especialment en mobilitat i construcció intel·ligent. Hèlsinki és una de les ciutats més funcionals del món.

Consulta totes les dades sobre Finlàndia i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Finlàndia 2022 (document .PDF).