ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Jordània

Informes país

Les exportacions catalanes a Jordània es concentren sobretot en xais, productes farmacèutics i perfumeria i cosmètica.

Oportunitats de negoci a Jordània

A Jordània els principals països proveïdors són la Xina, Aràbia Saudita, els Estats Units, Alemanya i els Emirats Àrabs Únits.

Aquest és un mercat de més de 10 milions de persones, majoritàriament de religió musulmana i on l’àrab és l’idioma oficial. El PIB del país és de 105.643M$ on un 66% correspon al sector serveis i un 29% a la indústria. L’agricultura suposa un 4,5% del PIB.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Jordània:

  • Jordània compra a l'estranger fins al 95% dels seus articles consumibles. En qualsevol cicle econòmic, Jordània es veu obligada a importar la major part del que necessita per alimentar la seva població. Els productors catalans tenen l'oportunitat d'exportar els seus productes si poden ser competitius en relació amb els seus competidors europeus. Els productes europeus es consideren de més bona qualitat que els productes del sud i el sud-est de l'Àsia.
  • Jordània té un sistema sanitari avançat. Segons un estudi del Banc Mundial, Jordània ofereix un dels millors serveis de salut a Orient Mitjà. Les polítiques del sector sanitari tenen com a objectiu assolir diversos objectius, sobretot millorar la sostenibilitat de la qualitat i la seguretat dels serveis sanitaris, promoure la inversió en turisme mèdic i donar suport a les indústries farmacèutiques nacionals.

Consulta totes les dades sobre el Jordània i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Jordània (document .PDF).