• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Nota Econòmica Finlàndia

Informes país

Les exportacions catalanes a Finlàndia segueixen una tendència creixent i ja freguen els 200 milions d'euros. Els productes catalans que hi tenen més bona acollida són els vehicles, els aparells i materials elèctric i la maquinària. Més enllà d'aquests, però, les empreses catalanes també hi poden trobar oportunitats en biotecnologia, turisme o videojocs.
Nota Econòmica Finlàndia

Les oportunitats per a les empreses catalanes al mercat finlandès destaquen especialment en tres àrees:

  1. Biotecnologia. Finlàndia és el lloc més destacat en l'R+D sanitària i es considera el millor país del món per a la disponibilitat de científics i enginyers.
  2. Restauració, cultura, turisme i oci. Finlàndia ha estat considerat el destí turístic més segur del món (WEF Travel & Tourism) i està experimentant un fort creixement en aquest sector. Les pernoctacions internacionals han crescut un 17,7% al 2016, fet que genera noves oportunitats per incrementar les places hoteleres i els serveis associats.
  3. TIC i transformació digital. Les empreses de software han crescut un 40% els darrers sis anys a Finlàndia, país que s'ha convertit en el principal contribuidor a la innovació mundial. En aquest sentit, destaca especialment l'impuls de la indústria dels videojocs.