• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Nova Zelanda

Informes país

La distància no és un objecte insalvable per a les exportacions catalanes a Nova Zelanda, que es concentren principalment en carn de porc, olis vegetals i maquinària. Tot i que el seu volum encara és discret, ja hi ha prop de 300 empreses exportadores regulars catalanes en aquest país.
Oportunitats de negoci a Nova Zelanda

Les oportunitats d'internacionalització per a l'empresa catalana a Nova Zelanda destaquen en dos sectors:

1. Alimentació i productes gurmet: El fet de comptar amb un clima temperat i favorable, un sòl fèrtil i una densitat de població baixa converteix Nova Zelanda en una localització ideal per a la producció de menjar i begudes. La indústria alimentària representa el 54% de les exportacions totals del país, la majoria destinades a països asiàtics com el Japó o la Xina. El país destaca mundialment pels seus productes làctics, carn, marisc, peix, mel i vi. L’atractiu de la indústria alimentària de Nova Zelanda està provocant que nombroses empreses del sector decideixin establir-se al país.

2. Materials i matèries primeres: Nova Zelanda ofereix oportunitats de negoci relacionades amb el subministrament de matèries primeres i béns intermedis d’interès per a la indústria productiva. Un dels sectors més interessants és el de la maquinària i equipaments necessaris per a les indústries manufactureres neozelandeses. Per exemple, per a la indústria forestal i de la fusta, que és la tercera més gran del país, aporta una quantitat considerable a l’economia neozelandesa i representa més del 12% dels ingressos d'exportació del país.